Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Pas op voor gladheid: nog tot en met vrijdagmiddag code geel van kracht

gladheid12.jpg

Als je vanochtend de deur bent uit geweest, heb je het waarschijnlijk al wel gemerkt. Op sommige plekken zijn de wegen nog spekglad. Om mensen daarvoor te waarschuwen, blijft code geel ook vandaag nog van kracht. En zeker tot en met vrijdagmiddag zal dat zo blijven.

Het KNMI attendeert op gladheid; vooral op lokale wegen kan het door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten glibberen geblazen zijn. Pas in de loop van morgenmiddag zouden we weer normaal de weg op kunnen.

Vooral in het noordoosten van Nederland moeten weggebruikers extra goed opletten. Volgens meteorologen heeft het in dat deel van het land matig tot streng gevroren, veroorzaakt door opklaringen. Op andere plekken werd het, door flinke bewolking, minder koud. Die bewolking houdt vandaag aan, maar later op de dag is er aan zee kans op winterse neerslag. Dat kan wederom leiden tot gladheid.

Nog even doorbijten

Het belooft vannacht weer ontzettend koud te worden. Zo daalt het kwik bij opklaringen naar -5 tot -8 graden Celcius en zullen de temperaturen nog lager komen te liggen in streken waar nog veel sneeuw ligt. Morgen wordt het wat minder koud, maar blijft het naar alle waarschijnlijkheid niet droog. We zullen ons moeten voorbereiden op winterse neerslag, een mix van natte sneeuw en regen. Ook in het weekend kunnen we buien verwachten. Dat, in combinatie met een flinke wind, zorgt voor een onaangename gevoelstemperatuur. Lekker binnen blijven, dus!

Sneeuw

Voor degenen die de sneeuw juist zo gezellig vinden en nog helemaal niet willen dat hij voor de zon verdwijnt, hebben we goed nieuws. Na het weekend wordt het opnieuw kouder en bestaat de kans dat er weer een witte laag verschijnt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | rtlnieuws.nl
Beeld | iStock

Ook interessant