Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

‘Gimme, gimme, gimme’! ABBA is terug met twee nieuwe liedjes

abba.jpg

Na 35 jaar oorverdovende stilte is het dan echt zover: ABBA gaat weer muziek maken! Via Instagram lieten Anni-Frid, Björn, Benny en Agnetha gisteren weten dat de band in december twee nieuwe nummers zal uitbrengen. 

De titel van één nummer is al bekend: I Still Have Faith in You. De liedjes zijn speciaal geschreven voor een nieuw hologrammenproject dat in december van start gaat. Hierbij zullen de bandleden weer optreden, maar dan als hologrammen (of ‘avatars’) van hoe ze er 1979 uitzagen. Inmiddels zijn Agnetha Fältskog 68 jaar, Benny Andersson 71, Björn Ulvaeus 73 en Anni-Frid Lyngstad 72 jaar.

Een bericht dat is gedeeld door @abbaofficial op

‘Het voelt goed’

‘De beslissing om mee te werken aan het spannende avatar-tour-project heeft een onverwachte consequentie gehad’, schreef de band vrijdag. ‘We vonden allemaal dat het na 35 jaar leuk zou kunnen zijn om de krachten weer te bundelen. Dat hebben we gedaan. Het leek alsof de tijd heeft stilgestaan en we alleen op een korte vakantie zijn geweest. (…) We zijn ouder geworden, maar het liedje is nieuw. En het voelt goed.’

Optreden op BBC te zien

Het eerste hologrammenoptreden zal in december te zien zijn in een twee uur durende tv-special op de BBC en de Amerikaanse zender NBC. Het is dan 36 jaar geleden dat ABBA voor het laatst op televisie optrad. Of de bandleden ooit nog in levende lijve voor publiek willen optreden, is niet bekend. Twee jaar geleden klommen ze tijdens een privéfeestje nog wel het podium op. Ze zongen toen samen het nummer You and I om hun vriendschap te vieren.

Abba in 1979:

Bron | de VolkskrantInstagram (foto)

Lees ook

Dochters Máxima doken voor Koningsdag in hun moeders kledingkast
Dit zijn de nieuwe, blitse gezinsfoto’s van koning Willem-Alexander, Máxima en hun dochters
Hoe merk je dat je lever aan het vervetten is?

Bekijk ook

Creatief met groen: zelf deze mooie hortensiakrans maken? Groenstylist Romeo Sommers laat zien hoe je dat doet.

Gratis artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief!

Ook interessant