Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

GGD raakt coronatests kwijt: 132 mensen moeten zich opnieuw laten testen

ggd-raakt-coronatests-kwijt-132-mensen-moeten-zich-opnieuw-laten-testen.jpg

Heb je eindelijk de coronatest achter de rug, moet je ‘m opnieuw doen omdat ‘ie kwijt is. Die vervelende mededeling kregen 132 mensen van de GGD in Purmerend.

De GGD Zaanstreek-Waterland staat voor een mysterie.

Duurt lang

Het betreft coronatests die donderdagochtend zijn afgenomen bij de teststraat aan de Gorslaan in Purmerend. De uitslagen van die tests lieten uitzonderlijk lang op zich wachten. Toen de GGD naar het lab belde om polshoogte te nemen, bleken de 132 buisjes helemaal nooit te zijn aangekomen.

Opnieuw coronatest doen bij GGD

De GGD heeft de gedupeerde mensen zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. “Op negen mensen na hebben we [zondag] iedereen kunnen bereiken”, zo laat de organisatie weten aan NH Nieuws. Bijna iedereen heeft zich ook al opnieuw laten testen.

Lees ook
Pijnlijk of juist een makkie: dit vonden jullie van de coronatest

Waar zijn de coronatests?

Maar waar zijn die 132 buisjes met de monsters dan gebleven? Dat zit zowel de GGD als natuurlijk de geteste personen totaal niet lekker. “We gaan dit tot op de bodem uitzoeken”, verzekert de GGD. Volgens getuigen zijn de buisjes wel degelijk in een koffer gezet, maar hebben ze het lab dus nooit bereikt.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | NH Nieuws
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant