Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bijzonder: de komende nachten kun je genieten van dít prachtige natuurverschijnsel

bijzonder-de-komende-nachten-kun-je-genieten-van-dit-prachtige-natuurverschijnsel.jpg

Heb jij altijd al een keer vallende sterren willen zien? Dan is dit je kans! Deze week zijn er namelijk maar liefst drie nachten op een rij waarop je van dit prachtige natuurverschijnsel kunt genieten. Vanaf vandaag tot donderdag trekken de Orioniden over, één van de meest spectaculaire sterrenregens van het jaar.

En geloof ons: dat wil je echt niet missen.

Meeste sterren

Volgens Philippe Schambergen, weerman van Buienradar, zijn de meeste vallende sterren in de nacht van dinsdag op woensdag te zien. Er vallen er dan zo’n 20 tot 50 per uur. Rond middernacht is de kans dat je dit natuurverschijnsel ziet het grootst, omdat de maan dan nog niet op is en het nog goed donker is. Helaas is er dan ook kans op laaghangende bewolking en mist, die volgens Schambergen ‘funest’ zijn voor het zicht.

Lees ook: dipje? Dít is waar jij nieuwe energie van krijgt, volgens je sterrenbeeld

Weinig bewolking

Gelukkig wordt er woensdagavond weinig bewolking verwacht, al ontstaat er later die nacht wel mist. Volgens Schambergen kun je woensdag dan ook het beste rond 22.00 uur gaan kijken. Op die manier hoef je minder lang op te blijven en ben je de mist nog voor.

Zó zie je dit natuurverschijnsel het beste

Om de meteorenzwerm zo goed mogelijk te zien, kun je het beste op een donkere plek gaan staan en in zuidelijke richting kijken. “Op ongeveer 55 graden. Dat is halverwege de grond (horizon) en het punt recht boven je hoofd,” zo adviseert Schambergen. Op dit punt is namelijk de Driekoningen te zien, de gordel van Orion: drie sterren op ongeveer dezelfde afstand van elkaar. Rond dat punt beginnen de vallende sterren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant