Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Geluksvoorwerpen of -gewoontes werken echt

klavertjevier.jpg

Een klavertje vier, een konijnenpootje, die ene witte blouse, drie keer afkloppen op hout…Goed nieuws voor degenen die er heilig in geloven dat het geluk brengt. Uit onderzoek is gebleken dat ze echt werken!

Onderzoekers aan de universiteit van Keulen kwamen tot de conclusie dat geluksvoorwerpen of –gewoontes prestaties kunnen beïnvloeden. Maar dan gaat het alleen om situaties waar mensen invloed op kunnen hebben, zoals een sollicitatiegesprek. Het helpt bijvoorbeeld niet bij het gokken tijdens een paardenrace.

Geluk in de sport

In de sportwereld wordt er gretig gebruik gemaakt van voorwerpen en gewoontes die geluk moeten brengen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat degenen die een bal kegen waarbij werd gezegd dat deze geluk brengt, beter presteerden dan de groep die geen geluksvoorwerp kregen.

Een paar geluksvoorwerpen

Kun jij wel een beetje geluk gebruiken? Misschien dat deze voorwerpen, waarvan wordt gezegd dat ze geluk brengen, je kunnen helpen:

Klavertje vier

Het klavertje vier is het ultieme geluksvoorwerp. Maar denk erom: het brengt alleen geluk als je er eentje vindt.

Het boze oog

Het boze oog beschermt je van boze blikken en pijnlijke gedachtes.

De dromenvanger

De dromenvanger zorgt ervoor dat je geen last hebt van nachtmerries. Je kunt de dromenjager bij je dragen of boven je bed hangen.

Ook interessant