Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít zijn de gekste babynamen van 2020 wereldwijd

dit-zijn-de-gekste-babynamen-van-2020-wereldwijd.jpg

In Nederland hebben we natuurlijk jaarlijks de ‘faamnaam van het jaar’ maar in het buitenland kunnen ze er ook wat van. Wij zagen op een website een lijstje voorbij komen van de gekste babynamen wereldwijd en de inhoud daarvan was best een beetje schokkend…

Hier een overzichtje van de gekste babynamen die in 2020 werden gegeven.

X AE A-XII

Een naam die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje van de gekste babynamen, is de naam van het zoontje van Teslabaas Elon Musk en zangeres Grimes. Zowel Musk als Grimes zijn een tikkeltje excentriek en dat is goed terug te zien in de naam die ze voor hun spruit kozen. Het kindje kreeg namelijk de naam ‘X AE A-XII’. Opvallend genoeg was dit niet hun eerste keuze: ze wilden hun kind namelijk X Æ A-12 noemen, maar omdat Æ niet in het alfabet voorkomt en cijfers in namen niet worden geaccepteerd in de staat Californië, ging dat niet door. Het werd uiteindelijk X AE A-XII, wat je uitspreekt als Ex Ash A Twelve.

Corona

Als er één naam is waar we dit jaar negatieve associaties bij hebben gekregen, dan is het wel ‘corona’. In het Spaans betekent deze naam weliswaar kroon en dan hebben we ook nog dat ene alcoholische drankje, maar wij moeten eigenlijk alleen maar denken aan het virus dat 2020 volledig op z’n kop zette. Toch weerhield dit de ouders van een tweeling er niet van om één van hun baby’s Corona te noemen.

Lees ook: Déze naam is uitgeroepen tot de faamnaam van 2020

Covid

En geloof het of niet, maar de ouders van ‘Corona’ besloten om hun andere kindje ‘Covid’ te noemen. Wij vragen ons toch wel af hoe de kinderen zelf later op hun namen zullen terugkijken.

Lockdown

En nu we toch in coronasferen zijn, delen we meteen nog een bijzondere naam met je, namelijk ‘Lockdown’. In India werd een jongetje vernoemd naar de maatregel die ervoor moest zorgen dat iedereen in het land veilig bleef.

Sssst

‘Sssst’ is normaal gesproken iets wat je zegt als je wilt dat iemand zijn of haar mond houdt, maar blijkbaar vond een echtpaar het ook geschikt als babynaam. Zij gaven hun spruit de naam ‘Sssst’ die blijkbaar als je het uitspreekt een beetje klinkt als ‘Forrest’

Coviduvidapdap

Geloof het of niet, maar ergens ter wereld loopt er over een paar jaar een kindje rond met de naam ‘Coviduvidapdap’. Een Filipijns stel besloot namelijk om hun kind te vernoemen naar het welbekende virus én het nummer ‘Dubidubidapdap’ met als resultaat dus ‘Coviduvidapdap’.

Klowee

Om een naam éxtra te laten opvallen, kiezen sommige mensen er ook nog weleens voor om de naam anders te spellen. In plaats van ‘Khloe’ krijg je dan bijvoorbeeld de naam ‘Klowee’ die je precies hetzelfde uitspreekt maar wel heel anders schrijft. Apart, toch?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Cafemom
Beeld | Getty

Ook interessant