Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Opvallend: vanavond geen persconferentie maar wél een coronatoespraak

opvallend-vanavond-geen-persconferentie-maar-wel-een-coronatoespraak.jpg

Hoewel er dit weekend berichten in de pers verschenen over een persconferentie vanavond, blijkt dit niet het geval te zijn. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft laten weten dat premier Mark Rutte vanavond om 19.00 uur een zogeheten coronatoespraak zal houden, vanuit zijn werkkamer in het torentje in Den Haag.

De coronatoespraak van Rutte zou gaan over nieuwe coronamaatregelen en na de toespraak zal minister Hugo de Jonge ook nog toelichting geven.

Zwaardere maatregelen

Vandaag vindt er ook al een crisisberaad plaats over nieuwe, zware maatregelen, omdat het aantal besmettingen maar blijft oplopen. Het overleg gaat waarschijnlijk over het sluiten van niet-essentiële winkels, musea, dierentuinen en pretparken. Ook is er een kans dat de kerstvakantie wordt verlengd, zodat scholen langer dicht blijven.  Minister de Jonge liet vanochtend weten dat de huidige situatie rondom corona ‘ernstig’ is. De ziekenhuisopnames nemen toe en daarom is er volgens hem meer nodig.

Lees ook: Kabinet houdt extra overleg over zwaardere coronamaatregelen

Duitsland

De Jonge liet ook weten dat het kabinet kijkt naar wat andere landen doen, zoals Duitsland, maar ‘wij hebben wel echt te maken met de Nederlandse situatie’. In Duitsland geldt vanaf aanstaande woensdag een strenge lockdown. Dit betekent dat essentiële winkels en scholen hun deuren zullen sluiten. Volgens ingewijden is het vrijwel zeker dat ook in Nederland een groot deel van de winkels sluit.

Tweede coronatoespraak

Het is overigens de tweede keer dat Rutte ons vanuit zijn torentje zal toespreken. In maart hield hij ook al een toespraak waarin hij zich richtte tot het Nederlandse volk. Hij liet toen weten dat hij ‘geen makkelijke boodschap’ voor Nederland had.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant