Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Geen nieuwe coronamaatregelen verwacht tijdens persconferentie van morgen

geen-nieuwe-coronamaatregelen-verwacht-tijdens-persconferentie-van-morgen.jpg

Veel mensen kijken met spanning uit naar de persconferentie van morgen, want wat als er nu wéér strengere coronamaatregelen komen? Als we bronnen rond het kabinet moeten geloven, hoeven we ons daar geen zorgen over te maken. Zij zeggen dat er morgen waarschijnlijk geen nieuwe maatregelen worden aangekondigd.

Afgelopen zaterdag hebben de belangrijkste ministers weer met elkaar overlegd op het Catshuis in Den Haag. De ontwikkeling van de corona-epidemie geeft vooralsnog geen aanleiding om dinsdag weer nieuwe maatregelen aan te kondigen.

Versoepeling van coronamaatregelen

Rutte kwam vrijdag met het goede nieuws dat de bioscopen, zwembaden, musea, theaters, pretparken en dierentuinen na woensdag weer open kunnen. Deze tijdelijke maatregelen gingen aan het begin van november in en zouden ook maar twee weken duren. De kans is groot dat het bij deze versoepelingen blijft en dat er verder geen andere versoepelingen worden aangekondigd. Zo is in ieder geval zeker dat de horeca nog niet open gaat en dat deze tot half december in ieder geval dicht blijft. Mochten de cijfers niet veel beter worden, dan kan het zelfs zo zijn dat de horeca nog langer dicht blijft.

Lees ook: 6 tekenen dat je het coronavirus al hebt gehad zonder dat je het doorhad

Huidige maatregelen

Momenteel is het nog zo dat je met niet meer dan twee mensen over straat mag lopen en dat je in -voor publiek toegankelijke gebouwen- en het openbaar vervoer een mondkapje moet dragen. Ook is het niet toegestaan om meer dan twee personen thuis te ontvangen. Deze maatregelen zullen hoogstwaarschijnlijk nog wel even duren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | Getty

Ook interessant