Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Helaas: tot déze datum worden er geen grote evenementen in Nederland georganiseerd

tot-deze-datum-vinden-er-geen-grote-evenementen-plaats-margriet.jpg

Van concerten, Koningsdag tot bevrijdingsfestivals: het zijn van die grote evenementen waar we elk jaar weer naar uitkijken. Maar wanneer kunnen we er dit jaar weer van genieten? Het Veiligheidsberaad heeft hier gisteravond definitief uitsluitsel over gegeven.

Tot en met 5 mei hoeven we in Nederland geen grote evenementen te verwachten. En dat is natuurlijk best een domper…

Wanneer dan wel grote evenementen?

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, denkt dat we pas ‘richting de zomer’ weer met veel mensen bij elkaar kunnen komen. Burgemeesters zijn niet van plan om voor 6 mei al vergunningen af te gaan gegeven. Helaas betekent dit dat we Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei) dit jaar aan ons voorbij moeten laten gaan.

Meer versoepelingen als vaccineren op gang komt

Voordat er weer grote evenementen kunnen plaatsvinden, moet er volgens Bruls eerst op kleine schaal getest worden met toegangstesten. “Het klinkt heel mooi op papier, maar we hebben het nog nooit gedaan in Nederland.” Bruls merkt dat Nederlanders toe zijn aan een opening van de samenleving en denkt dat er meer versoepeld kan worden als het vaccineren vol op gang komt.

Lees ook: Gezondheidsraad: corona gehad? Dan heb je aan één coronavaccin-prik genoeg

Online viering

Vorig jaar vonden er ook al geen grote evenementen plaats vanwege de coronapandemie. Het Comité 4 en 5 mei kondigde gister aan dat de Bevrijdingsfestivals dit jaar weer online zullen zijn. Op 5 mei zijn via een livestream meer dan 200 optredens te zien. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid. Zij zullen dan ook optreden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS
Beeld | Getty

Ook interessant