Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Coronavirus Nieuws

Goed nieuws: RIVM meldt voor het eerst sinds september geen coronadoden

voor-het-eerst-sinds-september-geen-coronadoden.jpg

Afgelopen zaterdag was het voor het eerst sinds 7 september dat er in een etmaal geen coronadoden zijn gemeld. Dat is goed nieuws, al plaatst het RIVM daarbij wel een kanttekening. 

Ook het aantal besmettingen daalt de afgelopen tijd steeds harder. 

Geen coronadoden 

De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld twee coronadoden per dag. Een week daarvoor stierven er gemiddeld nog drie personen per dag aan de gevolgen van het coronavirus. Maar afgelopen zaterdag werden er voor het eerst sinds 7 september 2020, dus bijna tien maanden geleden, helemaal geen coronadoden gemeld. Dat is goed nieuws, al betekent dat niet dat er met honderd procent zekerheid kan worden vastgesteld dat er in 24 uur helemaal niemand aan de gevolgen van corona is overleden. Er geldt namelijk geen meldplicht, waardoor het overlijden niet altijd aan het RIVM wordt gemeld. 

In totaal is er sinds de komst van het coronavirus in februari 2020 bekend dat 17.754 mensen hieraan zijn overleden, maar volgens het RIVM liggen de werkelijke aantallen waarschijnlijk hoger. Het CBS sprak eerder al over een oversterfte door corona, en ging in april al uit van ruim 20.000 coronadoden.

Minder besmettingen

Ook met de besmettingsaantallen gaat het steeds beter. Gisterochtend werden er 569 nieuwe besmettingen bij het RIVM gemeld, 84 minder dan de dag daarvoor. In de afgelopen zeven dagen werden er gemiddeld 655 positieve testen per dag afgenomen, dat is 31 procent minder dan de week daarvoor. In totaal zijn er in de afgelopen week 4.587 positieve testen geregistreerd en dat brengt Nederland terug op het niveau aan het begin van september.  

Lees ook:
Erasmus MC onderzoekt invloed van corona op hersenen: dit weten ze tot nu toe

15 miljoen prikken 

In Nederland zijn er tot nu toe 15 miljoen prikken tegen corona gezet. Ongeveer 5 miljoen mensen zijn al volledig gevaccineerd, ruim 4 miljoen zijn gedeeltelijk gevaccineerd, zo meldt demissionair minister Hugo de Jonge op Twitter. Op het coronadashboard van de overheid staat de teller nog op 14,8 miljoen prikken. 

Bron | Metro, NOS, Coronadashboard
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant