Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom er op dit moment bijna geen broccoli meer te koop is

waarom-er-op-dit-moment-bijna-geen-broccoli-meer-te-koop-is.jpg

Grijp jij de laatste tijd opvallend vaak naast de broccoli? Je bent niet de enige: in veel supermarkten in Nederland is broccoli al een tijdje niet of nauwelijks te koop. De grote boosdoener is het wisselvallige weer van de laatste tijd. 

Na een buitengewoon nat begin van de maand juni en de daaropvolgende uitzonderlijke hitte, heeft de groente het niet bepaald makkelijk gehad.

Tekort

Klanten van de AH- en Lidl-vestigingen in de Rotterdamse wijken Crooswijk en Kralingen krijgen de afgelopen dagen standaard te horen dat de groente niet verkrijgbaar is. Uit navraag blijkt, dat het tekort niet plaatselijk of regionaal is, maar landelijk. “Met name in week 28 (8-15 juli) hadden we beschikbaarheidsproblemen’”, bevestigt woordvoerder Pauline van den Brandhof van Albert Heijn. “Sinds deze week is de beschikbaarheid weer aan het verbeteren en leveren wij steeds meer aan winkels uit.”

Wisselende weersomstandigheden

Het tekort aan broccoli komt, volgens Brandhof, door een bijzonder regenachtige periode in juni, gevolgd door extreem warm weer aan het eind van de maand. “Daardoor groeide er geen of een stuk minder broccoli. De broccoli die er wél was, gebruikten we voor groentegemak (producten waar gesneden broccoli in zit).”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Foto | iStock

Ook interessant