Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

‘Gedeeld geluk is dubbel zo leuk’

beapost.png

Bea Post (59) heeft een bijzondere baan: ze is prijswinnaarsbegeleider bij de Nationale Postcode Loterij. Ze is getrouwd met Peter (60) en heeft twee kinderen.  In de aanloop naar de PostcodeKanjer van 48,9 miljoen euro die op nieuwjaarsdag wordt uitgereikt, deelt ze haar ervaringen.

Vanochtend ging mijn telefoon: een winnaar van de PostcodeKanjer uit 1997! Ze vroeg zich af hoe het met me ging. Door dit belletje realiseerde ik me dat de uitreiking van deze grote prijs op nieuwjaarsdag voor de deur staat. In december denken prijswinnaars vaak weer terug aan dat bijzondere moment uit hun leven en bellen ze mij soms op om herinneringen op te halen.

Advies en steun

Door de jaren heen heb ik als prijswinnaarsbegeleider met veel winnaars een bijzondere band opgebouwd. Niet zo gek als je bedenkt dat mensen vaak compleet overvallen worden door het winnen van een grote prijs. Op dat soort momenten ben ik er om ze met raad en daad bij te staan. Van vragen over het kopen van een nieuw huis of stoppen met werken tot steun op persoonlijk vlak.

Met de winnares uit 1997 gaat het goed. Ze werkt nog steeds, vooral omdat ze het leuk vindt. Dat is het grote verschil, het is geen ‘moeten’ meer en het geld geeft vaak een gevoel van vrijheid. Het telefoontje deed me denken aan het verschil met de prijswinnaars van nu. Door de jaren heen zijn de prijzen namelijk steeds hoger geworden. De enorme bedragen zijn voor mensen soms bijna niet te bevatten. Gelukkig wint bij de Postcode Loterij niet één persoon heel veel geld, maar winnen buren samen zo’n miljoenenprijs.  Want gedeeld geluk is natuurlijk dubbel zo leuk!

Feest organiseren

Na al die jaren is mijn advies aan winnaars dan ook nog steeds hetzelfde: deel je geluk en maak er geen geheim van. Als tip geef ik vaak mee om een groot feest te organiseren voor familie en vrienden. Op deze manier gunnen mensen het je ook meer. Geld lenen is weer een ander verhaal. Er zijn winnaars die mij vragen of het verstandig is om geld uit te lenen aan vrienden of familie. De ervaring leert dat het beter is om dit niet te doen. Wil je graag iets voor iemand doen? Betaal het dan gewoon voor ze.

Ik ben heel benieuwd waar de PostcodeKanjer dit jaar gaat vallen. Wie weet heb ik deze winnaars jaren later ook nog eens in december aan de telefoon!

 

Op nieuwjaarsdag wordt de PostcodeKanjer van 48,9 miljoen uitgereikt door de Nationale Postcode Loterij. Zelf kans maken op jouw deel van die € 48,9 miljoen? Koop hier je lot.

Ook interessant