Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Onze gedachten gaan uit naar slachtoffers aanslag Manchester

aanslag-manchester.jpg

Bij een zelfmoordaanslag maandagavond in Manchester Arena zijn 22 mensen om het leven gekomen. 59 mensen raakten gewond. De aanslag vond plaats in de foyer van de concertzaal waar tieneridool Ariana Grande zojuist had opgetreden, zo meldt NU.nl.

Bij het optreden van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande waren vooral kinderen en tieners aanwezig. Toen het concert net was afgelopen hoorden bezoekers omstreeks 23.30 uur (Nederlandse tijd) een luide knal en ontstond er paniek. Grande zelf was net van het podium af en bleef ongedeerd. Ze meldde op Twitter ‘gebroken’ te zijn.

“We gaan ervan uit dat dit het werk is van één man,” zei de politiechef van de Britse stad dinsdagochtend. Volgens de politie liet de dader een explosief ontploffen in de foyer van de concertzaal. De dader kwam daarbij zelf ook om het leven. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook kinderen.

“Onze prioriteit is nu om uit te zoeken of deze man alleen handelde, of onderdeel was van een terroristisch netwerk,” aldus de politie. De aanslag is niet opgeëist. Volgens de onderzoekers droeg de dader een zelfgemaakt explosief bij zich. Vierhonderd agenten onderzoeken de zaak en houden extra veiligheidspatrouilles.

Lees meer op NU.nl.

Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun naasten in Manchester en naar slachtoffers van geweld wereldwijd.

Bron | NU.nl
Foto | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant