Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Een gebroken hart? Zo kun je jezelf troosten

gebrokenhart.jpg

Als je gelukkig bent in de liefde, kan Valentijnsdag een mooi moment zijn om samen tijd door te brengen. Deze dag is echter een stuk minder leuk als je relatie nog niet zo lang geleden is stukgelopen. Wij geven je tips om jezelf te troosten.

Relaties worden vaak (meteen) na Valentijnsdag verbroken, zo blijkt uit onderzoek dat de Britse datajournalisten David McCandless en Lee Byron eerder hebben uitgevoerd. Ook in de periode vlak voor kerst gaan veel stellen uit elkaar. McCandless en Byron analyseerden de status-updates van Facebookgebruikers. De resultaten hiervan publiceerde McCandless in het boek The visual miscellaneum

Jezelf troosten

Bij (liefdes)verdriet is het fijn als je met iemand kunt praten of een schouder hebt om op uit te huilen. Maar als er even niemand in de buurt is, kun je jezelf ook prima troosten. Focus op je ademhaling, leg je hand op je hart en bied jezelf troost door zinnen te zeggen als: ‘Het komt goed’ en: ‘Ook dit gaat voorbij.’ Wees lief voor jezelf en toon medeleven zoals je dat zou doen als je bijvoorbeeld je beste vriendin wilt troosten. Verder kan letterlijk de warmte opzoeken, bijvoorbeeld door het drinken van een lekkere kop thee of het nemen van een warme douche, ook helpen om je beter te voelen.

Ga eropuit

Even tot jezelf komen is erg belangrijk, neem daar de tijd voor. Maar alleen thuis gaan zitten zonder verdere afleiding helpt niet bij het verwerken van liefdesverdriet. Kom in actie door dingen te ondernemen, ga iets doen wat je leuk vindt. Dat kan variëren van een museumbezoek met een vriendin of een dagje winkelen met een familielid. Ook een fijne wandeling in de frisse buitenlucht kan helpen je zinnen te verzetten.

Comfort food

Houd je van koken en bakken? Ga dan lekker in de keuken aan de slag. Probeer onderstaande recepten uit en geniet van je zelfgemaakte comfort food, oftewel troostvoer.

Let wel, geniet met mate van deze lekkernijen. Lief zijn voor jezelf betekent ook lief zijn voor je gezondheid. Bovendien loop je anders kans dat je je schuldig gaat voelen omdat je slecht en onverstandig hebt gegeten. En daar word je ook niet gelukkiger van.

Gebroken hart-pizza

Ken je iemand met een gebroken hart en wil je hem of haar opbeuren? Dan kan deze pizzabodem uitkomst bieden. Hij zal waarschijnlijk voor een glimlach bij de ontvanger zorgen. Het Amsterdamse bedrijf Magioni, bekend van de bloemkoolpizza’s, verkoopt deze bijzondere pizza-modellen. Ze zijn tot en met 12 februari te bestellen en worden op Valentijnsdag afgeleverd, desgewenst met een kaartje. Kijk hier voor meer informatie.

Bron: The Daily Mail

Lees ook

Artikelen van margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant