Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Gebarentolk Irma Sluis komt met eigen tv-programma

irma-sluis-tv-programma.jpg

Irma Sluis komt binnenkort met een eigen tv-programma. De gebarentolk presenteert samen met radio-dj Igmar Felicia Hands Up, een show waarin BN’ers met dove en slechthorende kinderen moeten samenwerken.

Een tv-programma dat Irma Sluis natuurlijk op het lijf geschreven staat.

Winnen met gebarentaal in Hands Up

In Hands Up voeren zes duo’s opdrachten uit waarbij ze alleen in gebarentaal met elkaar mogen praten. Die duo’s bestaan uit een doof of slechthorend kind en een goedhorende BN’er. Twee van die BN’ers, zijn presentator Jamai Loman en actrice Esmée van Kampen. Het duo dat wint, krijgt de Hands Up Trofee 2021.

Lees ook:
Het Irma-effect: veel meer aanmeldingen voor opleiding tot gebarentolk

Nederlandse Gebarentaal

De Nederlandse Gebarentaal werd pas vorig jaar, op 13 oktober 2020, erkend als officiële taal. En naar aanleiding daarvan, kwamen Irma Sluis en Igmar Felicia met het idee voor het tv-programma Hands Up. Met de show hoopt KRO-NCRV een brug te bouwen tussen alle dove en slechthorende en goedhorende mensen in Nederland. De omroep biedt naast het programma online ook een basiscursus gebarentaal aan.

Lees ook:
Diony (26) en Saïd (30) zijn doof: ‘De belemmeringen die wij nu ervaren maken de coronacrisis extra beladen’

Eerste tv-programma van Irma Sluis

Als gebarentolk bij onder meer de coronapersconferenties is Irma wel wat camera’s gewend, maar nog nooit eerder presentéérde ze een tv-programma. En haar debuut had niet beter kunnen zijn, zegt ze: “Het is zo leuk om te zien hoe enthousiast, respectvol en geïnteresseerd iedereen is, voor en achter de schermen.”

Irma’s presentatiedebuut zien? Hands Up is vanaf 13 november te zien bij NPO Zapp op NPO 3.

Irma Sluis Igmar Felicia tv-programma Hands Up
(Foto: KRO-NCRV)

Bron | KRO-NCRV
Beeld | ANP

Ook interessant