Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Gebarentolk Irma Sluis reageert op commotie over haar kuchje

gebarentolk-irma-sluis.jpg

Gebarentolk Irma Sluis zorgde maandagavond tijdens de persconferentie voor het nodige rumoer op social media. Irma moest namelijk hoesten, maar vergat daarbij om dit in haar elleboog te doen. Mensen vroegen zich af waarom Irma zich niet aan de maatregelen hield die ze zelf naar de kijker thuis communiceerde en of ze misschien niet het coronavirus onder de leden heeft.

Tegenover RTL Boulevard heeft gebarentolk Irma Sluis nu voor het eerst zelf op de commotie gereageerd.

Gebarentolk Irma Sluis: ‘Ik vind het heel naar’

Irma vindt het naar eigen zeggen ‘heel naar’ dat er zo veel op gereageerd is vandaag. “Het kan gewoon gebeuren en dat is natuurlijk vervelend.” De gebarentolk laat weten dat ze absoluut niet bewust in haar hand heeft gehoest. “Ik had een steekje in de keel en werd er behoorlijk zenuwachtig van. Het was ook de snelheid waar het mee ging. Al deed ik het niet bewust, maar anders loop je ook qua snelheid vier zinnen achter op Mark Rutte”, aldus Irma.

Geen coronavirus

Daarnaast is Irma er zeker van dat ze absoluut geen corona heeft. “Mijn zoon en iedereen in ons gezin is onlangs verkouden geweest. Ik heb een coronatest gedaan en die was negatief.” De gebarentolk hoopt dan ook dat ‘iedereen het morgen weer vergeten is’.

Fan van Irma

Dat er zo negatief werd gereageerd op Irma, is best opvallend te noemen. Vanaf het moment dat het coronavirus zijn intrede in Nederland deed, is de gebarentolk voor veel mensen een ‘houvast’. Ze heeft er zelfs voor gezorgd dat aanzienlijk meer mensen zich hebben aangemeld voor de opleiding tot gebarentolk.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | RTL Boulevard
Beeld | Getty Images

Ook interessant