Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom gebarentolk Irma écht niet meer bij de persconferenties is

waarom-gebarentolk-irma-niet-meer-bij-de-persconferenties-is.jpg

In de afgelopen persconferenties over het coronavirus was gebarentolk Irma Sluis de grote afwezige. Waar ís ze toch? En komt ze nog terug?

Wij weten nu het antwoord.

Waar is gebarentolk Irma?

Irma Sluis mag zich inmiddels wel de meest geliefde gebarentolk van Nederland noemen. Vanaf de eerste persconferentie over het coronavirus begin dit jaar was zij er om alles wat Rutte en De Jonge zeiden te vertolken voor doven en slechthorenden. Maar ze sprong eigenlijk bij iedereen in het oog. Vanaf het moment dat ze met haar gebaar voor het woord ‘hamsteren’ het internet over vloog, is ze razend populair. En daarom wordt ze nu dus ook enorm gemist. Waar is het vertrouwde gezicht de afgelopen weken toch?

Vakantie? Burn-out?

Vanaf het moment dat de zomervakantie voorbij is, heeft Irma geen enkele persconferentie meer vertolkt. Nu is duidelijk waarom: ze is niet op vakantie en heeft geen burn-out, maar ze heeft een andere klus. Mocht je haar missen, dan kun je naar het NOS Journaal met gebarentolk kijken. Of naar het Jeugdjournaal: dat vertolkt Irma ook.

Of Irma nog eens een persconferentie gaat verslaan, is niet duidelijk. Maar ach, haar opvolgers doen het toch ook hartstikke goed?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS, Twitter
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant