Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Waarom gebarentolk Irma Sluis donderdag niet bij de persconferentie is

waarom-gebarentolk-irma-niet-meer-bij-de-persconferenties-is.jpg

Irma Sluis, wie kent haar niet? De gebarentolk is sinds de coronacrisis beroemd geworden in Nederland. Maar we moeten haar gaan missen.

Ze is donderdag de grote afwezige bij de nieuwe persconferentie over de coronacrisis. “Irma is helaas niet beschikbaar”, meldt een woordvoerder aan het AD.

Zonder Irma Sluis

Of Irma een andere klus heeft of lekker op vakantie is, is niet duidelijk. Er vallen in elk geval twee gebarentolken voor haar in, om de persconferentie ook begrijpelijk te maken voor doven en slechthorenden. Zij zullen hun werk vast ook fantastisch doen. Maar Irma veroverde een plekje in ieders hart, onder meer door haar vertolking van het woord ‘hamsteren’.

via GIPHY

Persconferentie over stijgend aantal coronagevallen

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zullen in de persconferentie de stijging van het aantal besmettingen bespreken. Donderdag om 19.00 uur praten ze Nederland bij over de huidige stand van zaken omtrent het virus. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat ze de ‘algemene situatie zullen duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio’s en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen’.

Mondkapjesplicht in Amsterdam en Rotterdam

Daarbij zal de mondkapjesplicht vast ook aangesneden worden. Vanaf vandaag is het verplicht om op plekken in Amsterdam en Rotterdam een mondkapje te dragen. Waar precies? Dat lees je hier.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant