Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Pakketbezorger aan de deur? Pas op voor déze nieuwe manier van fraude

pakketbezorger-aan-de-deur-pas-op-voor-deze-nieuwe-manier-van-fraude.jpg

Bestel jij geregeld dingen via internet? Dan doe je er goed aan om bij het in ontvangst nemen van je pakketje voortaan extra oplettend te zijn. De Fraudehelpdesk waarschuwt namelijk voor een nieuwe manier van fraude waarbij criminelen proberen je bankpas te stelen aan de deur.

Nu denk je misschien dat dat je niet zal overkomen, maar er zijn genoeg mensen die de laatste tijd wél voor de truc zijn gevallen. De criminelen gaan namelijk op een heel sluwe manier te werk.

Pas op voor fraude

De truc gaat als volgt: iemand heeft een pakketje besteld en krijgt dat ook daadwerkelijk bezorgd. Kort daarna krijgen ze ineens een belletje van het postbedrijf met de mededeling dat er nog een kleine zending achteraan komt. Wanneer de bezorger van die ‘nazending’ aan de deur staat, moet er nog 1 euro gepind worden.

Pincode afgekeken

Wanneer je dit doet, wordt je pincode afgekeken en je pinpas snel omgewisseld voor een andere pas, zo waarschuwt de Fraudehelpdesk. Met de pas en de afgekeken code kan de oplichter vervolgens de rekening leeghalen. De Fraudehelpdesk adviseert dan ook om altijd je pasje en het pinapparaat zelf vast te houden als je aan de deur pint.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief 

Bron| De Telegraaf
Beeld| iStock

Ook interessant