Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

In déze Franse regio mag je deze zomer geen wijn of bier drinken

franse-regio.jpg

Mocht je van plan zijn deze zomer een wandeling of kajaktocht te maken in de Gorges de l’Ardèche, dan doe je er goed aan geen alcoholische versnaperingen mee te nemen. Sinds 30 april geldt er namelijk een alcoholverbod in deze Franse regio. En dat verbod duurt nog tot 30 september.

Met het verbod hopen lokale autoriteiten op een rustige vakantieperiode. Door geen alcohol toe te staan, willen ze ongelukken en ruzies door dronkenschap bij de populaire kloof in Zuid-Frankrijk voorkomen.

Toeristische trekpleister

De Gorges de l’Ardèche is een van de grootste toeristische trekpleisters van de Ardèche. Jaarlijks brengen ongeveer anderhalf miljoen toeristen een bezoekje aan de kloof, die ook wel de Grand Canyon van Frankrijk wordt genoemd. Mocht je plannen hebben om er deze zomer te gaan kamperen of kajakken, dan kun je dus beter geen bier of wijn meenemen.

Controles en boete

Het alcoholverbod geldt voor het reservaat, langs de rivier en op de populaire bivakplaatsen Gaud en Gournier. Er zullen geregeld controles plaatsvinden in de Franse regio. Wie wordt betrapt, riskeert een boete van €38.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant