Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

B&B’s krijgen een make-over in ‘Frank & Rogier Checken in’

frank-rogier-checken-in.jpg

Het presentatieduo Frank en Rogier is onder andere bekend van Paleis voor een Prikkie, waarin ze woningen omtoverden tot droomhuis. In het nieuwe programma Frank & Rogier Checken in is het de beurt aan Bed & Breakfasts en kleine hotels.

Door slechte reviews, economische tegenspoed of gewoon domme pech ziet de toekomst van deze B&B’s er beroerd uit. Na het delen van hun goudeerlijke bevindingen steken Frank en Rogier de handen uit de mouwen en helpen de B&B-eigenaren er met een make-over weer bovenop. Dit doen ze op een eigenzinnige, slimme manier met tweedehandsspullen van veilingen en kringloopwinkels, zoals we dat van de twee heren gewend zijn. Samen brengen ze de B&B’s weer naar grote hoogte.

Ben je benieuwd hoe Frank en Rogier dit voor elkaar krijgen? Frank en Rogier Checken in is vanaf 1 september te zien om 20.30 bij RTL 4. Margriet sprak interieurstylist Frank Jansen (73) over zijn favorieten.

Honden

“Ik ben stapel op onze honden Coco en Brownie, die laatste hebben we van vrienden uit Zwitserland overgenomen. Zij konden hem niet aan, wij hebben hem gekalmeerd. De hondjes gaan altijd mee, dat staat in ons contract. Als we opnames hebben, moet iemand op ze passen.”

Obelisk 

“Mijn fascinatie voor oude obelisken begon toen ik de naald in Parijs zag, daar heb ik een miniatuur van gekocht. Het was de start van een verzameling. Inmiddels staat ons hele huis vol met obelisken, op de schouw, op tafel. Het is een collectie van oude, unieke stukken.”

Schilderijen

“Contemporaine art is favoriet, ik kan me geen dure schilderijen veroorloven. Soms heb ik geluk en wordt eentje opeens beroemd, zoals Cole Morgan. Ik organiseerde vroeger kunstbeurzen, Art Rotterdam heb ik bedacht en opgericht. Sommige standhouders hadden niet veel geld en betaalden mij in schilderijen.”

Wil je weten wat de andere favorieten van Frank Jansen zijn? Lees het in de rubriek Vind ik leuk in Margriet 38. Deze ligt vanaf 3 september in de winkel.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Ook interessant