Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Foutje: € 3.800 betaald voor een wijntje

rode-wijn.jpg

Dat was een duur foutje dit weekend bij De Groene Engel in Oss. Iemand die een wijntje van € 3,80 wilde pinnen bij het cultuurpodium, rekende per ongeluk € 3.800 af. Wie het enorme bedrag heeft betaald is nog niet bekend.

“Nu valt de nieuwe wijn in de smaak, maar dit lijkt ons toch wat overdreven als fooi,” bericht De Groene Engel op Facebook. Het podium vraagt daarom bezoekers die zaterdagavond een drankje hebben gedronken om hun banksaldi te controleren, meldt Omroep Brabant.

Enter

Omdat het podium alleen maar de laatste drie cijfers van het rekeningnummer van de wijndrinker kan zien, is het niet in staan om te achterhalen wie de genereuze klant is, licht directeur Oscar Jansen van De Groene Engel toe. De betaler moet er dus zelf achter komen dat er een flink bedrag mist op de bankrekening, zo bericht ad.nl.

De directeur van het cultuurpodium meldt dat het bedrag zaterdagavond rond negen uur is gepind. “Waarschijnlijk heeft de klant twee keer zijn pincode ingetoetst. De eerste keer is er vermoedelijk vergeten op enter te drukken door onze medewerkers, de tweede keer voerde de klant waarschijnlijk zijn pincode in en dat werd vervolgens het te betalen bedrag. Het afgeschreven bedrag is ook niet precies € 3.800 euro,” vertelt hij aan Omroep Brabant.

Opvallend hoge omzet

Het personeel van het cultuurpodium deed zondag de ontdekking, toen bleek dat de omzet ‘opvallend hoog’ was uitgevallen. Maandagmorgen heeft zich nog niemand gemeld bij het De Groene Engel. Wanneer dit wel gebeurt, hoeft de persoon in kwestie alleen maar een printscreen van de afschrijving te laten zien zodat het bedrag kan worden teruggestort.

Update

De Groene Engel liet maandagmiddag in een update van hun Facebookbericht weten bij de Rabobank en de acquirer (het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de financiële verwerking van de transactie, red.) te hebben geprobeerd het rekeningnummer te achterhalen. “Maar dat wordt niet aan ons gegeven. We hopen dus dat de persoon zich snel meldt.”

Bronnen | omroepbrabant.nl, ad.nl
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant