Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Oranjes stralen tijdens eerste fotosessie voor hun nieuwe paleis

oranjes.jpg

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben hun nieuwe woning op een mooie manier ingewijd: de Oranjes kozen Paleis Huis ten Bosch als de locatie voor hun jaarlijkse fotosessie.

Het was voor het eerst dat de koning en zijn gezin uitgebreid op de foto gingen bij hun nieuwe thuis. De familie verhuisde in januari van de Villa Eikenhorst in Wassenaar naar Huis ten Bosch, het Haagse paleis waar prinses Beatrix tot 2014 woonde en dat daarna grondig is gerenoveerd.

Groeispurt Amalia

Tijdens de fotosessie werd maar weer eens duidelijk dat prinses Amalia inmiddels al een echte vrouw is: qua lengte heeft ze haar moeder ingehaald en als het zo doorgaat haalt ze haar vader volgend jaar ook nog in. Koning Willem-Alexander grapte dan ook dat hij volgend jaar op hoge hakken zal verschijnen tijdens de sessie.

Afscheid basisschool

Vanochtend, voor de fotosessie, nam prinses Ariane als laatste Oranje afscheid van haar basisschool, de Bloemcampschool in Wassenaar. Het koningspaar bedankte het personeel, de ouders en leerlingen van de school voor het realiseren van een zo normaal mogelijke basisschooltijd. “Hier staan twee hele trotse ouders, die hele mooie eindlijsten hebben gezien”, zei koning Willem-Alexander.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS
Foto | ANP

Ook interessant