Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Flinke tegenvaller: Lockdown wordt met drie weken verlengd

flinke-tegenvaller-lockdown-wordt-met-drie-weken-verlengd.jpg

Het lijkt er sterk op dat we voorlopig nog niet van de lockdown af zijn. Tijdens het beraad in het Catshuis op zondag is namelijk besloten om de lockdown, die eigenlijk bijna zou aflopen, nog eens met drie weken te verlengen.

Dit verklaren Haagse bronnen.

Huidige lockdown wordt verlengd

Voor basisscholen zal worden bekeken of de verlenging daarvan kan worden beperkt. Ook zal, voor bepaalde sectoren, het financiële steunpakket worden uitgebreid. Half december maakte het kabinet nog bekend dat onder andere scholen, niet-essentiële winkels, kappers, sportscholen, musea en theaters dicht moesten. De scholen werden gesloten tot 18 januari, de rest tot 20 januari. De hoop was dat de lockdown over een paar dagen dus zou aflopen, maar omdat de besmettingscijfers nog steeds hoog zijn, hebben verschillende deskundige gepleit voor een verlenging van de maatregelen.

Lees ook: Hoopvol nieuws: Pfizer-vaccin lijkt ook te werken tegen mutaties van coronavirus

Onderzoek naar Britse variant op basisscholen

Het kabinet hoopt wel dat ze de verlenging van basisscholen korter kunnen laten duren dan drie weken. Maar eerst moet er meer onderzoek worden gedaan naar de mogelijke gevolgen van de Britse variant van het coronavirus voor leerlingen in de basisschoolleeftijd. De basisscholen zullen dus ook na 18 januari dichtblijven, maar het is nog niet zeker voor hoe lang. Dit wordt waarschijnlijk ergens deze week bekend gemaakt. Om te voorkomen dat de verlenging van de lockdown nóg meer schade zal brengen aan bedrijven, wil het kabinet het huidige steunpakket uitbreiden. Met deze extra steun hopen ze te voorkomen dat veel bedrijven alsnog zullen omvallen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | NOS
Beeld | Getty

Ook interessant