Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Er komt een film over het Eurovisie Songfestival (en het wordt net zo hysterisch)

er-komt-een-film-over-het-eurovisie-songfestival-en-het-wordt-net-zo-hysterisch.jpg

Als je al dacht dat het Eurovisie Songfestival een hysterisch spektakel was, dan heb je de trailer van de aankomende film nog niet gezien. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga is vanaf 26 juni te bekijken op Netflix.

Na vier jaar aan voorbereidingen zijn de eerste beelden eindelijk vrijgegeven.

Een verslavend spektakel

De film werd gemaakt op initiatief van de Amerikaanse komiek Will Ferrell. Hij kwam zo’n twintig jaar geleden in aanraking met het muziekfestijn, toen hij familie van zijn vrouw in Zweden bezocht. “Op een avond vroeg haar neef: ‘zullen we het Songfestival kijken?’”, aldus Ferrel in een gesprek met Britse presentator Graham Norton. “Ik heb vervolgens drie uur lang met open mond gekeken. Het spektakel, de humor en het camp-gehalte waren verslavend.” Het maakte zo’n indruk op de komiek, dat hij er een film over besloot te maken, waarin hij tevens de hoofdrol speelt.

Lees ook:
Goed nieuws: Eurovisie Songfestival in 2021 alsnog naar Rotterdam

Grote namen

Het verhaal van The Story of Fire Saga draait om twee ambitieuze IJslandse muzikanten, Lars (Will Ferrell) en Sigrit (Rachel McAdams). Het stel krijgt de kans om hun land te vertegenwoordigen op het Songfestival, het grootste muziekspektakel van de wereld. In hun deelname willen ze bewijzen dat alle dromen het waard zijn om voor te vechten. Er zijn een aantal behoorlijk grote namen voor de film gestrikt: onder andere Demi Lovato, Pierce Brosnan en Dan Stevens hebben een rol te pakken.

Lekker extreem

In de trailer van de film is een videoclip te zien, vermoedelijk van het nummer waarmee Lars en Sigrit deelnemen aan het Songfestival. De muziek, outfits en decor zijn precies wat we van het Songfestival gewend zijn: lekker extreem en hysterisch. Een must-see voor de echte Songfestivalliefhebbers, dus. Het is wel nog even een maandje geduld hebben: vanaf 26 juni is de film te bekijken op de streamingdienst Netflix.

Bron | RTL Boulevard
Beeld | Getty Images

Ook interessant