Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Deze 3 dingen doen we het liefst in de auto als we in de file staan

file.jpg

Het leed dat in de file staan heet. Zeker als je een forens bent, krijg je er vast regelmatig mee te maken. Aaarggh. Niemands hobby. Toch maken we er het beste van. 

Ook al zit je in een auto die nog geen vijf vierkante meter beslaat: er is binnen de deuren genoeg om jezelf mee te vermaken. Nu heeft onderzoeksbureau iVOX uitgezocht wat we precies doen als we op slakkentempo over de snelweg gaan.

Gluren naar de buren

Het onderzoek is weliswaar onder Belgen uitgevoerd, maar ja, hoe anders zijn die dan Nederlandse automobilisten? Maar liefst 84 procent van de ondervraagde duizend Belgen gaf aan de radio aan te zetten in de file. Een stevige 55 procent kijkt bij auto’s naar binnen. En opvallend genoeg is dat nog meer dan de veertig procent van de automobilisten die een potje meeblèren met de radio.

Lekker vloeken

Tuurlijk wordt er ook gevloekt als het maar niet wil vlotten op de snelweg. Maar dat doen mannen (31 procent) eerder dan vrouwen (25 procent).

Keihard meezingen met muziek

Misschien komt dat doordat vrouwen te druk zijn met meezingen: dat doet 54 procent van de ondervraagde dames tegenover 28 procent van de ondervraagde heren. Daar word je uiteindelijk ook veel blijer van, toch?

Zó voorkom je een gigantische rommel in je auto: 

Bron | HLN
Beeld | iStock

Ook interessant