Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Januari was warm: krijgen we in februari dan eindelijk écht winterweer?

februari-weersverwachting-winter.jpg

Gisteren sneuvelde het eerste warmterecord van 2020: het was nog nooit eerder zó warm op 31 januari. De hele eerste maand van dit jaar is erg warm geweest, krijgen we in februari dan wel sneeuw, ijs en winterweer? De weersverwachting voor deze maand laat zien dat dit er niet in zit. 

Winterliefhebbers hebben pech, want ook deze maand zal niet echt winters worden. 

Vergelijkbaar met januari

Volgens meteoroloog Yannick Damen van Weeronline wordt het weer in februari ongeveer gelijk aan die van de afgelopen maand, en kunnen we dus ook nu geen échte winter verwachten. De meeste dagen is het overdag regenachtig en grijs, en de temperatuur kan oplopen tot boven de tien graden. Dat is zo’n vier graden warmer dan het gemiddeld altijd is in deze tijd van het jaar. 

De gemiddelde maandtemperatuur, waarbij gekeken wordt naar dag én nacht, zal in februari zo’n 4,5 graden zijn. Dat is meer dan een graad warmer dan de normale gemiddelde temperatuur van deze maand. Er zal waarschijnlijk wel veel regen vallen, maar niet bovengemiddeld veel: zo’n 55 mm. 

Weinig kans op winterweer

Hoopte jij deze maand op de slee te zitten of de schaatsen uit de kast te halen? Dan zal je toch echt op zoek moeten gaan naar een sneeuwgebied buiten Nederland, want hier kunnen we het écht niet verwachten. Het gaat misschien nog wel wat vriezen, maar dan vooral ’s nachts en echt maar rond het vriespunt. Niet voldoende voor een dik pak sneeuw of genoeg natuurijs om op te schaatsen. Met een beetje geluk valt er een keer natte sneeuw, maar daar zitten de meeste van ons ook niet écht op te wachten. 

Ook deze maand zullen we waarschijnlijk dus meer naar de paraplu en regenjas grijpen dan dat we op zoek moeten naar snowboots. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Weer Online
Beeld | iStock 

Ook interessant