Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Familiespel voor de feestdagen

familiespel.gif

Rond de feestdagen zoeken we elkaar op en is het vaak gezellig druk in huis. Dat is natuurlijk hartstikke gezellig, maar hoe dood je nou de tijd tussen de kerstmaaltijden en de oudejaarsconferences? Speel een spel met de hele familie!

Een goede oplossing hiervoor is het familiespel Who’s The Man. Dit spel kun je met een grote groep spelen en zorgt ook vaak flink voor de slappe lach. Weer eens wat anders dan het standaard dobbelspel. De spelregels gaan als volgt:

Wat heb je nodig?
• Pen
• Papier
• Hoge hoed, grote kom of lege doos
• Timer
Voor hoeveel man?
• Geschikt voor 4 tot 20 personen verdeeld in even grote groepen

Doel van het spel:

Om te beginnen schrijft iedereen op drie verschillende papiertjes drie verschillende namen van personen. Dit kunnen bestaande personen zijn, maar ook fictieve personen uit bijvoorbeeld films of boeken. Vervolgens gaan deze briefjes in de hoge hoed en vormen de spelers teams van tenminste twee personen.

Hier start het spel, dat uit drie rondes bestaat. In de eerste ronde kiest 1 speler uit elk team een papiertje, deze speler moet de naam dat op het papiertje staat proberen te omschrijven voor de rest van het team die deze naam moet raden (hierbij mag je natuurlijk niet de naam gaan uitspellen). Het team krijgt hier 45 seconden voor en daarna gaat de hoed door naar het volgende team. Elke geraden naam is 1 punt, wanneer er geen naam geraden wordt verdien je geen punten. Wanneer alle briefjes geraden zijn wordt de tussenstand geteld en ga je verder naar ronde 2.
Alle briefjes gaan terug in de hoed en het spel begint weer opnieuw, maar in deze ronde mag je de persoon achter de naam maar in 1 woord omschrijven. Ook in deze ronde ga je door tot alle briefjes op zijn en tel je aan het einde de tussenstand.

Voor de derde ronde gaan alle briefjes opnieuw terug in de hoed. In deze ronde komen er helemaal geen woorden meer aan de pas: je moet de persoon op het papiertje uitbeelden, zonder geluid te maken! Wanneer voor de laatste keer alle papiertjes op zijn, wordt het tijd om de eindstanden te berekenen. Het team met de meeste punten wint!
Tip: Wil je verzekerd zijn van een slappe lach? Probeer in een vierde ronde de persoon op je papiertje uit te beelden door alleen maar een geluid te maken. Dit is natuurlijk nogal moeilijk, maar daarom ook heel grappig.

Ook interessant