Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Facebook gaat je gegevens voorlopig toch niet delen met WhatsApp

social-media-applications-icons.jpg

Facebook stopt toch met het delen van je persoonsgegevens met WhatsApp. Facebook wilde dit in eerste instantie doen om reclame beter af te kunnen stemmen en om suggesties voor nieuwe vrienden te kunnen doen. 

Privacyorganisaties zijn het niet eens met de wens van Facebook om persoonsgegevens te delen. Door druk van zulke organisaties stopte Facebook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk al met het delen van deze gegevens. Nu wordt hier in heel Europa mee gestopt.

Volgens Europese privacyorganisaties gaat het delen van persoonsgegevens in tegen de eigenlijke gebruiksvoorwaarden van WhatsApp. Dus is er wettelijke toestemming nodig om dit te mogen doen. Iedereen die WhatsApp gebruikt, kon wel binnen dertig dagen aangeven hier wel of niet akkoord mee te gaan. Maar voor een zo grote verandering in de voorwaarden is dit een te korte tijd, volgens privacyorganisaties.

Het delen van gegevens is niet definitief gestopt. Facebook heeft een pauze ingelast tot ze weten wat de bezwaren zijn van elke lidstaat in Europa. Wie nu WhatsApp downloadt, gaat akkoord met de nieuwe voorwaarden.

Bron: nrc.nl

Bekijk ook:

Dit vind je misschien ook interessant:

Ook interessant