Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Komende weken extra veel vallende sterren te zien met piek op déze dag

vallende-sterren-zien.jpg

Wil je vallende sterren zien? Dan staat je de komende tijd een mooi schouwspel aan de hemel te wachten. Volgens meteoren zijn er namelijk extra veel vallende sterren op komst, met een piek op een specifieke dag in november.

Ga jij voor de sterrenregen zitten?

Extra veel vallende sterren in november

Doordat er verschillende meoteorenzwermen samenvallen, zijn er de komende weken extra veel vallende sterren te zien. Orioniden, Tauriden, Eridaniden, Pegasiden, Aurigiden, Leoniden: ze passeren allemaal de revue. En omdat de volle maan net voorbij is, is de kans groter dat je de sterrenregen goed kunt zien. Met name op en rond 4 november, 6 november, 11 november, 12 november, 16 november en 17 november. Op die laatste datum voorspellen meteorologen een piek: “Er zijn dan 23 tot 34 vallende sterren per uur te zien, waarvan naar schatting 5 tot 11 meteoren van de Leoniden”, voorspelt Weeronline.

Lees ook:
Waarom déze sterrenbeelden geen geheimen kunnen bewaren

Wat zijn vallende sterren?

Vallende sterren zijn stukjes ruimtepuin (meteoroïde) die onze atmosfeer binnendringen. Als het puin een lichtspoor achterlaat, heet het een meteoor. Meteoroïden dringen dagelijks onze atmosfeer binnen. Soms in zwermen, waardoor wij een heuse sterrenregen kunnen zien. In de volksmond hebben wij het dan over vallende sterren.

Vallende sterren spotten

Wil jij de vallende sterren live bewonderen? Bereid je dan goed voor. Niet alleen qua weersvoorspelling en kleding, maar ook qua plek. De kans op vallende sterren spotten is het grootst bij onbewolkt, droog weer dat niet te winderig en koud is. Ook is het belangrijk om een plek op te zoeken waar weinig kunstlicht is. Een open plek in het bos of op het strand, bijvoorbeeld. Waar je ook gaat kijken, kleed je heel goed aan voor de nacht – en check vlak van tevoren nog de weersvoorspelling om teleurstelling te voorkomen.

Lees ook:
Dit is de betekenis van dromen over vuur

Bron | Weeronline
Beeld | Getty

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je gevoel voor humor

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant