Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Vrouw vindt haar katten terug nadat haar ex ze verkocht had

katten-margriet.jpg

Ontroostbaar was de Rotterdamse Deborah Moerman (27), toen haar ex haar twee katten had verkocht via Marktplaats. Ze kon het nieuwe baasje maar niet vinden. 

“Ik wil gewoon die geruststelling dat ze het goed hebben en nog samen zijn,” zei Deborah gister nog. Nu is er goed nieuws.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Relatiebreuk

Toen Deborah nog samenwoonde met haar ex, kocht ze twee katten: Maya en Bailey. In december strandde haar relatie en trok ze ergens anders in, zonder haar huistijgers. “Ik kon ze toen niet meenemen. We hadden afgesproken dat ik de katten terug zou krijgen zodra ik een huis had gevonden,” legt Deborah uit aan Omroep Brabant.

Marktplaats

Maar toen ze haar ex even later een berichtje stuurde met de vraag hoe het met de katten ging, reageerde hij: “Ik weet het niet.” Wat bleek? Hij had de beestjes verkocht via Marktplaats, omdat ‘ie niet meer voor ze kon zorgen. En zelfs door dat nieuwe baasje waren de katten alweer doorgegeven aan andere eigenaren. Deborah kon ‘alleen maar huilen’ en geen spoor van haar voormalige huisdieren vinden. Tot nu.

Gerustgesteld

Deborah ontving na een Facebook-oproep een mailtje met daarin het chipnummer van een van de katten. Zo kwam ze achter het telefoonnummer van de huidige baasjes. Die belde ze dan ook meteen. “Het was een fijn gesprek. Ze vertelden me dat ze vrij hebben genomen om de tuin op te knappen, zodat de katten straks ook lekker naar buiten kunnen. Ik ben onwijs blij en gerustgesteld.”

Op bezoek

Ze kreeg wat foto’s van de katten én mag zelfs langskomen om ze te zien. Dat zal wel een emotioneel wederzien worden. “Natuurlijk zou ik ze het liefst meenemen, maar ze maken het goed nu. Dat ze goed terecht zijn gekomen, daar gaat het om.”

The Lion King stopt definitief op 21 juli. Via de Margriet Shop scoor je elke tweede kaart voor de helft van de prijs!

Bron | Omroep Brabant
Beeld | iStock

Ook interessant