Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Het Eurovisiesongfestival gaat officieel door: dit zijn de vier mogelijke scenario’s

het-eurovisiesongfestival-gaat-door-dit-zijn-de-vier-scenarios.jpg

Liefhebbers van het Eurovisiesongfestival opgelet: de organisatie laat weten dat het volgend jaar hoe dan ook doorgaat. Maar dan mogelijk wel met een aantal aanpassingen, zodat het coronavirus niet opnieuw roet in het eten kan gooien. Dit zijn de vier mogelijke scenario’s. 

Met of zonder publiek en in Ahoy of toch iedereen vanuit hun eigen land?

Het Eurovisiesongfestival gaat door

Dit jaar ging het Eurovisiesongfestival helaas niet door, maar in mei 2021 krijgt Nederland opnieuw de kans. Daarvoor is de overeenkomst met de gemeente Rotterdam inmiddels getekend. Ook dan zal het thema Open Up zijn, en zullen Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager de presentatie van het songfestival verzorgen. De organisatie is erop gebrand om het grootse muziekfestijn volgend jaar door te laten gaan, het liefst met zo veel mogelijk bezoekers en deelnemers. Maar omdat de coronacrisis erg onvoorspelbaar is, werkt de organisatie daarom vier mogelijke scenario’s uit. 

Een normaal Eurovisiesongfestival 

Het meest optimale scenario voor de organisatie zou zijn dat het Eurovisiesongfestival door gaat op de normale manier. Oftewel: een volgeladen Ahoy, alle deelnemers die live optreden en meerdere shows op televisie. Ook zullen er allerlei evenementen in en rondom Rotterdam worden georganiseerd. Dit scenario is volgens de organisatie haalbaar als er tegen die tijd betrouwbare sneltesten zijn of als er een werkend coronavaccin is. 

Anderhalve meter songfestival 

Optie twee is een songfestival op anderhalve meter afstand. In dit geval kunnen alle deelnemers nog steeds in Ahoy optreden, alleen zal er veel minder publiek aanwezig zijn. In dit geval wordt er tussen de mensen die al een kaartje voor het festival hadden geloot. Ben je uitgeloot? Dan krijg je je geld terug. Ook de evenementen in de stad zullen worden aangepast op anderhalve meter en er mag minder publiek aanwezig zijn.

Lees ook: Domper: déze knappe Songfestival-kandidaat keert in 2021 niet terug

Een songfestival met reisbeperkingen

Net als bij het tweede scenario zal ook bij een songfestival met reisbeperkingen een stuk minder publiek in de zaal aanwezig zijn. Daarnaast kan het zijn dat sommige landen vanwege het coronavirus niet in Ahoy kunnen optreden, maar dit via een live-verbinding in hun eigen land moeten doen. 

Het lockdown-Songfestival

Als laatste scenario is er een versie van het Eurovisiesongfestival dat door gaat als heel Nederland in lockdown moet. In dat geval zijn er geen evenementen, activiteiten en publiek en treden alle deelnemers via een live-verbinding in hun eigen land op. De televisieshow wordt wel gemaakt vanuit Ahoy. 

De definitieve keuze 

De organisatie laat weten dat het songfestival waarschijnlijk een variatie tussen scenario twee en drie zal worden. Tussen eind januari en begin maart 2021 zal de organisatie deze knoop doorhakken. De twee halve finales vinden plaats op 18 en 20 mei en de finale op 22 mei. Zanger Jeangu Macrooy zal wederom meedoen namens Nederland, al moet hij net als alle andere landen wel een nieuw nummer voor de muziekwedstrijd inzenden. 

Bron | NOS
Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

M40 COVER LR JPG

Margriet 40 ligt nu in de winkel! Met deze week: hoe verder na ontrouw, een slank weekmenu, tips om je thuiswerkplek te verbeteren en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant