Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Goed nieuws: Eurovisie Songfestival in 2021 alsnog naar Rotterdam

goed-nieuws-eurovisie-songfestival-in-2021-alsnog-naar-rotterdam.jpg

Baal jij er ook zo van dat het Eurovisie Songfestival dit jaar niet doorging? Dan hebben wij goed nieuws voor je: in 2021 komt het eurovisie songfestival namelijk alsnog naar Rotterdam. Dat hebben de organiserende omroepen NPO, NOS en AVRTROS gisteravond bekend gemaakt tijdens de tv-show ‘Eurovision: Europe Shine a Light’.

Ook de European Broadcast Union (EBU) is akkoord.

Coronacrisis

Rotterdam stelde zich eerder al opnieuw beschikbaar als gaststad voor het songfestival. Zaterdagavond zou de finale van het songfestival in Rotterdam hebben plaatsgevonden, maar vanwege de coronacrisis werd het evenement gecanceld. De EBU wilde voor het einde van deze maand weten of Nederland in 2021 opnieuw beschikbaar was als gastland.

Verschillende scenario’s eurovisie songfestival 2021

Dat de ontwikkelingen van het coronavirus ook volgend jaar van invloed gaat zijn op het evenement is iets waar de omroepen en EBU zich maar al te goed bewust van zijn. “Die ontwikkelingen laten zich op de lange termijn niet voorspellen. Daarom wordt de komende maanden door alle betrokken partijen gewerkt aan verschillende scenario’s om die uitdaging het hoofd te bieden.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant