Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Raam open en meeblèren: Europese radiostations draaien vrijdagochtend ‘You’ll Never Walk Alone’

youll-never-walk-alone.jpg

In deze verwarrende tijden waarin we ons soms best een beetje alleen voelen, zijn die extra momentjes van samenhorigheid juist zo fijn. Morgenochtend om 8.45 uur is weer zo’n moment: dan draaien radiostations door heel Europa het nummer You’ll Never Walk Alone.

Tijd om even lekker mee te zingen, dus.

Steeds meer zenders

Het begon als een simpel idee van 3FM-dj Sander Hoogendoorn. Hij bedacht met zijn team en luisteraars de actie om Nederlanders extra met elkaar te verbinden tijdens de coronacrisis. Hij benaderde andere Nederlandse radiostations en vroeg hen of ze mee wilden doen. Maar niet alleen zij wilden meedoen, ook Vlaamse zenders sloten zich bij de actie aan.

Door heel Europa

Sander begon daarop ook andere buitenlandse radiozenders te benaderen. Inmiddels hebben 60 zenders in 14 verschillende landen gezegd mee te doen, waaronder BBC Radio 1 en 2 in Engeland.  Allemaal draaien ze om 8.45 ’s ochtends het nummer You’ll Never walk Alone van Gerry & The Pacemakers. Een toepasselijk nummer over hoop en verbondenheid in deze onzekere tijd, waar we alleen doorheen zullen komen door samen te werken.

Uit volle borst meezingen

Sander zelf is verbaasd over de enorme grootte die de actie heeft aangenomen. “Ik had dit absoluut niet verwacht. De beste ideeën zijn meestal de simpelste”, aldus Sander. “Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven.” Alle grote Nederlandse radiozenders doen mee, dus of je nu 538, 3FM, Qmusic of 100% NL aanzet, je zult om kwart voor negen de woorden ‘Walk alóóóne’ door je speakers horen. Dus zet het geluid vooral lekker hard (nouja, niet té hard, voor het geval je buren nog slapen) en zing uit volle borst mee met de rest van Europa.

Bron | RTL Boulevard
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant