Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Escher in Paleis Soestdijk

escher.jpg

Ook helemaal in koninklijke sferen door het nieuws over Beatrix? Dompel je onder in de pracht en praal van Paleis Soestdijk! Hier zijn tot 3 maart de werken van de bekendste graficus van Nederland, en misschien wel van de hele wereld, te bewonderen.

Van Italië naar Baarn
M. C. Escher maakte in zijn leven de reis van Italië naar Baarn, wat ook zijn werk behoorlijk beïnvloedde. Tijdens deze expositie ervaar je deze reis door zijn werken te bekijken. De tentoonstelling begint met zijn eerste werk uit Italië en eindigt met Escher’s meest bekende drukken uit de Baarnse tijd. Het is de eerste keer dat een expositie van Escher zo persoonlijk is; er zijn namelijk ook allerlei privéfoto’s, brieven en anderen attributen te zien.

Ben jij de ultieme Escherfanaat? Er is tal aan souvenirs te vinden in de museumshop van de expo. Van stropdassen tot puzzels. En als je zijn kunst altijd bij je wilt dragen, ga je gewoon voor de iPhone cover.

Het paleis
Naast de tentoonstelling kunnen we natuurlijk ook even binnen de paleisdeuren spieken. Hoe zit het voormalige huis van Koningin Juliana en Prins Bernhard eruit? Is het pompeus of was ook de voormalige koningin een nuchtere Hollandse die niet van al die poespas hield? Tegenwoordig wordt het landgoed niet meer bewoond door de Koninklijke familie, maar is het in bezit van de overheid. Grijp de kans om een kijkje te nemen in het paleis en het enorme park eromheen.

Kijk hier voor het recept van de Escher Cocktail die tijdens de opening van de expo geschonken werd.

De expositie in Paleis Soestdijk is t/m 3 maart 2013 te bezichtigen. Entree bedraagt €13,50 per volwassenen en €10 per kind tot twaalf jaar.

Ook interessant