Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zien: gehackte Erasmusbrug krijgt alle kleuren van de regenboog

zien-gehackte-erasmusbrug-in-alle-kleuren-van-de-regenboog.jpg

Rotterdammers keken hun ogen uit maandagavond. De Erasmusbrug kleurde ineens in alle kleuren van de regenboog. Wat bleek? De verlichting was gehackt.

RTL Nieuws hackte de verlichting van de beroemde brug. ‘Eén van de digitale toegangspoorten van de bekende Rotterdamse brug heeft, tot vandaag, ruim een jaar wagenwijd opengestaan’, zo valt te lezen op de nieuwssite. En dat leverde leuke beelden op.

Sierverlichting op de Erasmusbrug

Voor speciale gelegenheden past de gemeente Rotterdam de sierverlichting van de Erasmusbrug weleens aan. Denk bijvoorbeeld aan oranje licht op Koningsdag, rood-wit-blauw op Bevrijdinsdag en de kleuren van de regenboogvlag met Pride. Nu blijkt dat we zeker een jaar lang zelf handmatig die verlichting konden aanpassen.

Disco op de Erasmusbrug

RTL Nieuws ontdekte namelijk dankzij een tip dat er een lek zat in het online systeem om de verlichting van de Erasmusbrug in te stellen. Deze was niet beveiligd met een wachtwoord, waardoor in principe iedereen de kleuren kon aanpassen. Dat deed RTL Nieuws dan ook. En dat leverde déze beelden van de beroemde brug op:

Lek gedicht

Gelukkig kreeg de gemeente Rotterdam wel eerst de kans om het lek te dichten voordat RTL Nieuws de beelden van een knalroze tot een felblauwe Erasmusbrug publiceerde. Het leverde dus vooral leuke beelden op, maar in verkeerde handen kan er best een onsmakelijke grap mee uitgehaald worden. Denk bijvoorbeeld aan iemand die er de lol van inziet om op Bevrijdingsdag de kleuren van de Duitse vlag op de Erasmusbrug te schijnen.

Sierverlichting op de Erasmusbrug aanvragen

Wil jij de Erasmusbrug graag in een bepaalde kleur verlicht hebben, voor een speciale gelegenheid? Dan kun je daar een aanvraag voor indienen bij de gemeente Rotterdam. Het secretariaat van Stedelijk Beheer beslist uiteindelijk. En daar moeten ze kritisch in zijn: de Erasmusbrug wordt maximaal dertig keer per jaar in een andere kleur verlicht.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws, Gemeente Rotterdam
Beeld | Getty Images

Ook interessant