Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Tegenvaller: je energierekening wordt alleen nog maar duurder

energierekening.jpg

Het lijkt er sterk op dat er voorlopig geen einde komt aan de stijging van de energierekening. In januari ging deze al omhoog met een gemiddeld van tweehonderd euro per huishouden. In de komende jaren komt daar alleen nog maar meer bij.

Energierekening vanaf 2020

Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) gaat de energierekening vanaf 2020 zeker zestig euro per jaar meer kosten. Deze verhoging wordt waarschijnlijk al vanaf volgend jaar in stapjes ingevoerd.

Rechtszaak

De hogere kosten komen boven op de verwachte hogere energiebelastingen op gas in de komende jaren, zo schrijft De Telegraaf.  Tennet, de beheerder van het hoogspanningsnetwerk, won onlangs een rechtszaak tegen toezichthouder ACM. Hierdoor kreeg het bedrijf de kans om, met terugwerkende kracht, hogere kosten van investeringen in het netwerk door te berekenen.

Lees ook: besparen op je energierekening zonder kou te lijden? Déze tips helpen

Reden van stijgende kosten

“De voortdurende stijging van de netbeheerkosten is onvoldoende in beeld bij politiek Den Haag”, zo legt de VEH uit. Volgens de organisatie veroorzaken vooral de extra investeringen in het elektriciteitsnetwerk de hogere kosten. Die extra investeringen zijn nodig voor de aansluiting van zonneparken en windmolens.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant