Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Elton John komt op voor Harry en Meghan: ‘Stop met die meedogenloze kritiek’

elton-john-prins-harry-meghan-markle-margriet.jpg

Prins Harry en Meghan Markle liggen de laatste tijd nogal onder vuur. Is het niet om een milieukwestie, dan is het wel om de manier waarop ze hun neefje prins George feliciteren. 

Ook Elton John, goede vriend van de Britse royals, is de kritiek spuugzat. En dat laat de zanger weten ook.

Hypocriet

Hij richt zich specifiek op de laatste berichtgeving over Harry en Meghan, dat ze met een privéjet naar het Franse Nice gevlogen zijn om in het vakantiehuis van Elton John te verblijven. ‘Hypocriet’, oordeelden critici over de Britse royals die promoten om heel milieubewust te leven. En daar hoort zo’n vliegtuig natuurlijk niet bij. “Ik betreur de vervormde en kwade berichtgeving over het verblijf van de hertog en hertogin van Sussex in mijn huis in Nice”, laat de zanger nu van zich horen.

Prins Harry beschermen

Prinses Diana, Harry’s moeder, was een van Eltons beste vrienden, vervolgt hij. “Daarom voel ik mij verantwoordelijk om Harry en zijn familie te beschermen tegen de onnodige, opdringerige pers die bijdroeg aan de dood van Diana.” De zanger legt uit dat hij zijn huis in Nice aan Harry en Meghan had aangeboden, om daar in alle rust van een vakantie te kunnen genieten. “Uit veiligheid voorzagen we ze ook van een privéjet. En als steun aan prins Harry’s toewijding aan het milieu, zorgden we ervoor dat hun vlucht klimaatneuraal was (door een zo laag mogelijke koolstofuitstoot, red.).”

‘Stop met meedogenloze aantijgingen’

Elton sluit af met een compliment voor Harry en Meghan, voor hun toewijding aan het goede doel. “En ik roep de pers op om te stoppen met deze meedogenloze en niet kloppende aantijgingen die op dagelijkse basis gefabriceerd worden.”

View this post on Instagram

I am deeply distressed by today’s distorted and malicious account in the press surrounding the Duke and Duchess of Sussex’s private stay at my home in Nice last week. Prince Harry’s Mother, Diana Princess Of Wales was one of my dearest friends. I feel a profound sense of obligation to protect Harry and his family from the unnecessary press intrusion that contributed to Diana’s untimely death. After a hectic year continuing their hard work and dedication to charity, David and I wanted the young family to have a private holiday inside the safety and tranquility of our home. To maintain a high level of much-needed protection, we provided them with a private jet flight. To support Prince Harry’s commitment to the environment, we ensured their flight was carbon neutral, by making the appropriate contribution to Carbon Footprint™ I highly respect and applaud both Harry and Meghan’s commitment to charity and I’m calling on the press to cease these relentless and untrue assassinations on their character that are spuriously crafted on an almost daily basis.

A post shared by Elton John (@eltonjohn) on

Ellen DeGeneres

Rake woorden. Ook de Amerikaanse comédienne Ellen DeGeneres uit haar steun aan Harry en Meghan, op dezelfde dag als Elton John. “Harry en Meghan zijn de meest nuchtere, meelevende mensen. Stel je voor dat je aangevallen wordt voor alles wat je doet, terwijl je alleen maar probeert de wereld beter te maken.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Instagram, Twitter
Beeld | ANP

Ook interessant