Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Na regen komt zonneschijn: krijgen we deze week dan eindelijk zomerweer?

eindelijk-zomerweer-weerbericht-23-augustus.jpg

De zomer is tot nu toe behoorlijk in het water gevallen. Op af en toe een mooie dag na, heeft het de afgelopen tijd vooral flink geregend. Maar gelukkig komt er na regen eindelijk zonneschijn en kunnen we de zomer op de valreep nog met mooi zomerweer afsluiten. 

Dit kun je van het weer verwachten. 

Eindelijk zomerweer en zon 

Hoewel er in het zuiden van het land vandaag nog een paar kleine buitjes kunnen vallen, breekt vanaf de middag bijna op alle plekken eindelijk de zon door. Aan zee blijft het nog zo’n 19 tot 20 graden, maar verder in het land gaan we al richting de 24 graden. Door een matige noordoostenwind kan de gevoelstemperatuur wel iets lager zijn, voornamelijk bij open gebieden en op het water. Ook is de wind aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. Een stranddag in bikini of zonnen op een bootje zit er dus nog niet in.

Ook op dinsdag en woensdag schijnt de zon en blijft het droog. De temperaturen liggen dan wederom tussen de 20 en 24 graden. Vanaf woensdagmiddag neemt de bewolking wel steeds meer toe, en aan het einde van de dag kan er een beetje regen vallen. Dan koelt het ook opnieuw weer af. 

Lees ook: Dít betekent dat percentage ‘kans op neerslag’ in je weer-app echt

Weer wisselvallig 

Helaas is het zomerweer wederom van korte duur, want vanaf donderdag wordt het weer wisselvallig. Op donderdag en vrijdag is er een mix van zon, wolken en buien en ligt de temperatuur gemiddeld rond de 19 graden. Naar verwachting zal de meeste regen in het noorden en oosten van het land vallen. En ook het aankomend weekend is er een grote kans op neerslag voorspeld en wordt het maximaal 20 graden. Goede reden om de komende drie zonnige dagen dus extra van het lekkere weer te genieten. 

Bron | Weeronline, Weerplaza
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant