Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Eindelijk sneeuw? Woensdag ‘witte wereld’ voorspeld

sneeuw-vroegste-lente-ooit-margriet.jpg

Een winter zonder sneeuw is als appeltaart zonder slagroom: er mist iets. Weerexperts hebben goed nieuws voor de sneeuwliefhebbers onder ons.

De kans is groot dat je woensdagochtend een witte wereld aantreft als je je gordijnen opendoet.

Toch nog sneeuw?

Dinsdag begint nog opvallend zonnig. Maar in de nacht van dinsdag op woensdag vallen er buien en wordt het zó koud, dat het lokaal zomaar kan gaan sneeuwen. Wil je een glimp van die sneeuw opvangen? Dan moet je volgens Weerplaza wel heel vroeg je gordijnen openen. Als de sneeuw al blijft liggen, zal dat maar voor heel eventjes zijn.

Warme ondergrond

“Dat de ondergrond vrij warm is door het natte en vooral zachte weer van de afgelopen periode, zal het vormen van een dun sneeuwdek moeizaam gaan”, legt Weerplaza uit. “Als het al wit wordt, dan is dat hooguit in het gras, op auto’s en de welbekende tuintafeltjes.”

Vroegste lente ooit

En dan is het toch echt gedaan met de winter. Want naar verwachting, neemt de temperatuur vanaf maart alleen maar toe. En hóe: de voorspelling luidt dat de lente vroeger dan ooit begint door de extreem warme winter. Volgens De Natuurkalender maar liefst 35 dagen eerder dan normaal. Typische lentebloemen begonnen begin februari al te bloeien, in plaats van maart. Nog héél even doorbijten dus, voor de koukleumen onder ons.

Vanaf maart wordt het dus weer heerlijk weer voor een strandwandeling. Boek drie dagen Zeeland in de Margriet Shop.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Weerplaza, Scientias
Beeld | iStock

Ook interessant