Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Fris? Sneller dan verwacht zomerse dagen in het verschiet

week-begint-fris-maar-aan-het-einde-toch-nog-zomerse-temperaturen.jpg

Een tijdje geleden schreven we over prachtige nazomerse temperaturen die we in september zouden krijgen, maar daar is tot nu toe weinig van terecht gekomen. Volgens Martijn Dorrestein van Buienradar ziet het er echter hoopvol uit: volgens hem kunnen we aan het einde van de week álsnog genieten van heerlijke temperaturen.

Maar voordat het zo ver is moeten we nog even bikkelen, de week begint namelijk erg fris voor deze tijd van het jaar.

Vanaf donderdag stijging in temperaturen

Vanaf dinsdag krijgen we te maken met wisselvallig weer. “Vandaag is het nog wel aardig,” zo vertelt Dorrestein. “Maar daarna zien we twee grijze dagen. Er valt dinsdag en woensdag her en der miezerregen.” Gelukkig ziet het er vanaf donderdag weer beter uit. Het blijft die dag grotendeels droog en de zon komt weer een beetje tevoorschijn. “Maar donderdag is het met 17 graden nog wat fris voor de tijd van het jaar,” aldus Dorrestein.

Zonnig weekend

Mensen die in Limburg wonen hebben geluk: zaterdag kan daar namelijk de 20 graden worden gehaald. “Het weer is dan helemaal niet verkeerd. Droog, geen harde wind, en steeds warmer. Zondag wordt het 19 tot 23 graden, voor zover we nu kunnen zien,” aldus Dorrestein. De zogenoemde ‘pluim’ waarop je allerlei berekeningen van een weermodel kunt zien, laat voor na het weekend een nóg warmer beeld zien. Er zijn dan zelfs zomerse waarden te zien. “Voor de pluim geldt: hoe verder in de tijd, hoe onzekerder de weersverwachting,” legt Dorrestein uit. “Maar het lijkt erop dat de temperatuur op gaat lopen, dinsdag richting de 25 graden.”

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant