Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Lekker vooruitzicht: na weekend temperaturen tot wel 22 graden

22-graden-weersverwachting-maart.jpg

Hoewel we een fris weekend tegemoet gaan, kunnen we je verklappen dat het vanaf maandag aanzienlijk warmer gaat worden. De temperaturen schieten flink omhoog en dinsdag kan het lokaal zelfs 22 graden worden.

En 22 graden is natuurlijk niet verkeerd zo aan het einde van maart…

Eerst nog hagel en onweer

Hoewel we deze maand ook wat uitschieters hadden, was het toch wel een erg koude, natte en grijze maand. Dit weekend is dat helaas nog niet anders: zaterdag wordt het namelijk erg fris met temperaturen tot maximaal 8 graden. En daar blijft het niet bij, want de kans op regen, hagel en onweer is groot. Gelukkig klaart het in de middag weer een beetje op en begint het zondag wat warmer te worden, met de temperaturen boven de 10 graden. Mensen die in het zuiden wonen hebben geluk: daar wordt het een zonnige én droge dag.

Lees ook:
Is je zonnebrandcrème van vorig jaar nog veilig te gebruiken?

Dinsdag 22 graden

Vanaf maandag heeft iederéén in het land geluk: “Maandag, dinsdag en woensdag wordt het prachtig met volop zon”, zo vertelt Nicolien Kroon van Buienradar tegen RTL Nieuws. “De temperaturen komen dinsdag uit op gemiddeld 18 á 19 graden. Lokaal kan het in het oosten en zuidoosten van Nederland zelfs 22 graden worden. Het warmst wordt het in de omgeving van Eindhoven.”

Woensdag

Ook woensdag is het nog genieten, met een gemiddeld een temperatuur van 16 graden in het midden van Nederland. Helaas is dat niet overal zo: “Wat je alle dagen ziet – en dat is inherent aan het seizoen – is dat het in het noordwesten van Nederland wel een stukje frisser is. De wind komt van zee en minder vanaf het land, dus dat merken mensen in het noorden van Noord-Holland en op de Waddeneilanden.”

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Margriet 14 ligt nu in de winkel! In dit Pasen-nummer vind je de lekkerste recepten en leukste DIY’s voor Pasen, lente-fietsroutes door heel Nederland, tien pagina’s puzzelen, een 4-weken krachtplan en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant