Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Iets nieuws leren? Volg dan een gratis online EHBO-curus bij het Rode Kruis

je-kunt-nu-een-gratis-online-ehbo-cursus-volgen-bij-het-rode-kruis.jpg

Altijd al een EHBO-cursus willen doen? Dan is dit het juiste moment. Het Rode Kruis biedt namelijk een gratis online thuiscursus EHBO aan, speciaal voor iedereen die nu (noodgedwongen) thuiszit.

Met een laptop of tablet kun je leren hoe je hulp verleent bij veelvoorkomende situaties. Denk bijvoorbeeld aan ongelukjes in huis, die nu je meer tijd thuis doorbrengt vást vaker voor zullen komen.

EHBO-cursus

Tijdens de online cursus leer je onder andere hoe je een slachtoffer in veiligheid brengt, zijn toestand beoordeelt en hulpdiensten kunt alarmeren. Ook eerste hulp bij brandwonden, huidwonden en bloedingen komt langs in de cursus, net als verslikking en letsels die worden opgelopen door contact met (huis)dieren of planten. In korte tijd leer je een hoop bij over wat je precies moet doen in deze spannende, maar veelvoorkomende situaties.

Online inschrijven

De thuiscursus duurt ongeveer anderhalf uur, en kun je alleen óf met een partner of huisgenoot volgen. Als je de cursus volbracht hebt, krijg je een digitaal bewijs van deelname. Lijkt zo’n gratis online EHBO-cursus jou wel wat? Dan kun je je aanmelden via de webshop van het Rode Kruis. Je ontvangt dan binnen 24 uur een inlogcode om de cursus te volgen.

Let op: deze cursus is geen vervanger van een volwaardige cursus EHBO waarvoor je een certificaat ontvangt. Ook is dit geen vervanger voor de herhaalcursus die je moet volgen nadat je een EHBO-certificaat ontvangen hebt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Rode Kruis
Beeld | iStock

Ook interessant