Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Brrr: de eerste ‘winterjassendag’ van deze herfst is een feit

brrr-de-eerste-winterjassendag-van-deze-herfst-is-een-feit.jpg

Ga je vandaag op pad? Trek dan maar je winterjas aan. De gevoelstemperatuur is woensdag zó fris dat deze dag als ‘winterjassendag’ wordt bestempeld.

Een tegenhanger op rokjesdag, in het leven geroepen door Weeronline.

Winterjassendag

‘Het is de eerste dag in het najaar waarop mensen massaal de hele dag de winterjas nodig zullen hebben’, zo wordt omschreven op de site. De gevoelstemperatuur is woensdag op het warmste moment van de dag zo’n zeven graden. Brrr… dan is een lekkere dikke jas wel zo prettig. En een sjaal en handschoenen zijn misschien ook geen overbodige luxe voor de echte koukleumen onder ons.

Koude noordoostenwind

En dat terwijl we momenteel een redelijk gemiddelde temperatuur hebben voor de tijd van het jaar. Het wordt woensdag naar verwachting zo’n dertien graden. Normaal is het rond deze tijd in oktober een graad of vijftien. Maar door de koude noordoostenwind voelt het dus een stuk frisser aan. Woensdagochtend lag de gevoelstemperatuur slechts een paar graden boven het vriespunt.

Lees ook:
Deze kleurencombinatie is dé kledingtrend van deze herfst

Winterjas aanhouden?

Ook donderdag en vrijdag komt een winterjas goed van pas, met temperaturen van maximaal twaalf graden en nog steeds die koude noordoostenwind. Maar zaterdag en zondag staat ons een zonnig herfstweekend te wachten. En volgende week wordt het met vijftien graden weer prima weer voor een tussenjas. Of beter een regenjas, want er worden wel weer buien voorspeld.

Bron | Weeronline
Beeld | iStock

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant