Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dit is de eerste Nederlandse royal die zich voor de camera laat vaccineren

eerste-van-oranjes-krijgt-coronavaccin-en-daar-is-een-foto-van.jpg

De eerste Nederlandse royal heeft zich voor het oog van de camera laten vaccineren. Prins Bernhard, de 51-jarige zoon van prinses Margriet, streek woensdag neer in het Amsterdamse UMC voor de eerste prik van het coronavaccin. En dat leverde een zeldzaam beeld op, want het gros van de Oranjes ontvangt het coronavaccin achter gesloten deuren.

Waarom is Bernhard de eerste en tot nu toe enige van de Oranjes waarvan bekend én te zien is wanneer hij een inenting heeft gekregen?

Coronavaccin voor prins Bernhard

Het Amsterdam UMC nodigt momenteel patiënten die onder de risicogroepen vallen uit voor een coronavaccin. Woensdag was de beurt aan Bernhard van Oranje Nassau. De 51-jarige prins heeft namelijk lymfeklierkanker gehad en valt daarom onder de risicogroep. Het ziekenhuis plaatste een foto van Bernhard en zijn vaccinatie op social media, met een boodschap van hem aan de rest van Nederland:

Lees ook:
Zó gaat het coronaproof Koningsdag-programma van de Oranjes eruitzien

Wanneer worden koning Willem-Alexander en koningin Máxima gevaccineerd?

Je zou misschien denken dat de koninklijke familie volop wordt ingezet om ‘het goede voorbeeld’ te geven aan de rest van het volk. Kom maar door met die foto’s van koningin Máxima die ook de prik in haar arm krijgt. Maar naast dat de royals zich zeker laten inenten zodra ze aan de beurt zijn, laat het Koningshuis verder niks los.

Ze zijn dus niet van plan om vrij te geven wanneer onder anderen koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en prinses Margriet zich (hebben) laten vaccineren. Anders dan bijvoorbeeld de Britse koningin Elizabeth en haar zoon prins Charles, die het coronavaccin in Engeland als een van de eersten kregen.

Bron | Blauw Bloed, ANP
Beeld | Getty Images

Ook interessant