Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Guilty pleasure of écht nog te vroeg? Eerste kruidnoten gespot in supermarkt

eerste-kruidnoten-gespot-in-supermarkt.jpg

Terwijl wij nog steeds wachten tot de zomer eindelijk écht gaat beginnen, zijn ze in de supermarkten al klaar voor de feestdagen: de eerste kruidnoten liggen namelijk in de schappen. Worden kruidnoten jouw nieuwe zomersnack voor op het strand, of blijf jij er liever nog even ver vandaan?

Het is inmiddels een ware sport onder winkeliers geworden om de kruidnoten als eerste in de winkel te hebben.

Eerste kruidnoten

De ‘winnaar’ dit jaar? PLUS-filiaal Brughuis in Almelo. Maar niet alle klanten kunnen de actie waarderen, vertelt Brughuis aan het AD. “De reacties zijn goud waard, haha. De een staat te glimlachen bij het schap, de ander loopt enorm te mopperen. Het doet in ieder geval iets, dat is goed als lokale ondernemer. Dan hebben de mensen het op een verjaardag toch weer over je.”

Lees ook:
Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Veel te vroeg

De kruidnoten liggen in ieder geval steeds eerder in de winkel. Vorig jaar werden de eerste exemplaren eind augustus gesignaleerd. Nu kunnen we dus halverwege juli al genieten van de winterse snack. We waren benieuwd of jullie daar blij mee zijn en vroegen jullie mening op Facebook. En de consensus is overduidelijk: uit de meer dan 350 stemmen geeft 89 procent van jullie aan het veel te vroeg te vinden dat de kruidnoten alweer te koop zijn.

Verdeelde meningen

‘Lekker voor Sinterklaas, maar nu zeker niet. Zo is niks meer heilig straks’, schrijft Olga in een reactie. Maar er zijn ook mensen die er wél blij mee zijn, zoals Andreja: ‘Heerlijk, als het lekker is mag het van mij het hele jaar door. Pepernoten-ijs? Ik zeg ja.’ De meningen zijn dus verdeeld, maar gelukkig kan iedereen zelf beslissen of ze nu al van de kruidnoten genieten, of dit lekker bewaren voor koudere dagen bij het haardvuur.

Bron | AD
Beeld | iStock

Margriet 31

Margriet 31 ligt in de winkel! Dit nummer staat vol inspiratie voor een heerlijk ontspannen vakantie in eigen land, maar ook: persoonlijke verhalen, de overgang, unieke natuurhuisjes en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant