Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Krabben met je winterjas aan: het gaat voor het eerst deze herfst vriezen

vriezen-herfst-2019-margriet.jpg

Ben jij al een beetje gewend aan het gure herfstweer? Zet je naast de frisse wind en sombere bewolking ook maar vast schrap voor vorst. Jawel: het gaat deze week al vriezen. 

En dat betekent, voor het eerst deze herfst, je autoruiten krabben en handschoenen aantrekken.

Vriezen

Het is kouder dan normaal voor deze tijd van het jaar. Vanaf dinsdag daalt het kwik ’s nachts een enkele keer tot onder nul. Overdag wordt het zowel maandag als dinsdag hooguit twaalf graden, voorspelt Weerplaza.

Woensdag het koudst

Maandag en woensdag vallen de meeste buien. Woensdag wordt het deze week het koudst. Het wordt hooguit negen graden, maar het is dan wel windstil en zonnig. Let woensdagochtend extra goed op eventuele gladde wegen. “Enkele bruggen en viaducten kunnen dan dusdanig koud worden dat deze alsnog nat kunnen worden en vervolgens bevriezen”, legt weerman Wilfred Janssen uit.

In het weekend zachter weer

Vanaf donderdag komt de temperatuur weer in de twee cijfers terecht, maar blijft het nog wel guur. Gelukkig valt er in het weekend minder regen. De bewolking blijft, maar over het algemeen krijgen we zachter weer, waardoor een herfstwandeling best een goed idee is.

Vergeet ook je voeten niet goed in te pakken. Deze exemplaren van SOXS zijn verkoelend in de zomer en verwarmend in de winter. Scoor ze in de Margriet Shop met 45 procent korting

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Weerplaza
Beeld | iStock

Ook interessant