Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zet je schrap: de eerste herfststorm van het jaar komt eraan

herfststorm.jpg

Dat de herfst zijn intrede heeft gemaakt, kan je bijna niet zijn ontgaan. De afgelopen dagen stonden in het teken van regen, regen en nog eens regen, en helaas komt daar voorlopig geen verandering in.

Naast de nodige regenval krijgen we dit weekend zelfs te maken met de allereerste herfststorm van dit jaar.

Opnieuw regen

De regenbuien van de afgelopen dagen waren wolkrestanten van orkaan Humberto. Vanaf vandaag dient zich een nieuwe depressie aan die vanaf Ierland en Groot-Britannië over ons land trekt, met opnieuw regen tot gevolg.

Lees ook: is je haar natgeregend? Zó red je je kapsel

Zware windstoten

Zondag krijgen we waarschijnlijk te maken met het volgende venijnige lagedrukgebied dat vanaf de Atlantische Oceaan via de Noordzee naar Denemarken trekt. Helaas brengt dit niet alleen nattigheid met zich mee maar ook heel zware windstoten. Soms zelfs van meer dan honderd kilometer per uur.

Niet heel koud

Vooral mensen die in het noordwesten en noorden wonen, krijgen het flink voor de kiezen, waaronder in het IJsselmeer en op de Wadden. De eerste officiële herfststorm zal daarmee een feit zijn. Hoewel het flink gaat waaien en regenen blijft de maximumtemperatuur rond de achttien graden liggen, wat helemaal niet zo koud is voor deze tijd van het jaar.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD
Beeld | iStock

Ook interessant