Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Een zonnebankverslaving liet deze vrouw achter met een gat in haar gezicht

zonnebankverslaving.jpg

Al sinds de middelbare school was de 34-jarige Carrie Doles een groot fan van de zonnebank. Er ging geen dag voorbij dat ze er niet even onder ging, met alle gevolgen van dien…

De Amerikaanse kreeg meerdere keren huidkanker en hield er zelfs een gat in haar gezicht aan over. In een interview met Fox32 vertelt ze openlijk over haar jarenlange verslaving.

Euforisch gevoel

Het begon allemaal op de middelbare school, toen ze regelmatig met haar vriendinnen naar een zonnestudio ging. Na verloop van tijd werd het zonnen zelfs een vast onderdeel van haar dagelijkse beautyroutine. “Als ik een dag niet ging, voelde ik me meteen depressief. Ging ik wel, dan hield ik er een euforisch gevoel aan over. Het werd al snel een verslaving,” aldus Carrie.

Huidkanker

Vlak nadat ze was afgestudeerd, werd ze voor het eerst geconfronteerd met de gevolgen van haar verslaving. Er werd een vlekje op haar been ontdekt, wat huidkanker bleek te zijn. Omdat ze er vroeg bij waren, kon alles goed behandeld worden. Maar de artsen hadden wel een belangrijke waarschuwing voor Carrie: ze mocht nóóit meer onder de zonnebank.

Stug doorgegaan

Carrie trok zich hier echter weinig van aan. “Ik hechtte weinig waarde aan hun waarschuwing,” zo vertelt ze. “Ik dacht niet dat het écht kwaad kon, dus ik ging gewoon op dezelfde voet verder.” Een grote fout, want op 26-jarige leeftijd was de kanker opnieuw terug: deze keer ontdekte Carrie een soortgelijk vlekje op haar gezicht.

Groot gat

De kanker was zich zo snel aan het verspreiden onder haar huid, dat de artsen genoodzaakt waren om de volledige plek weg te snijden. “Toen ze alle kankercellen hadden weggehaald, bleef ik achter met een groot gat aan de zijkant van mijn gezicht,” aldus Carrie.

“Het is het niet waard”

Helaas bleef het hier niet bij: in de loop van de jaren keerde de kanker terug en Carrie is ervan overtuigd dat dit nog vaker zal gebeuren. “Als je het eenmaal hebt gehad, is de kans groot dat het terugkeert.” Carrie heeft de zonnebank dan ook voorgoed afgezworen. Ze draagt elke dag zonnebrandcrème en vermijdt de zon zoveel mogelijk. “Het is het gewoon niet waard. Mijn leven is me meer waard dan een bruin kleurtje.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Fox 32
Foto | Facebook/iStock

Ook interessant