Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Coronavirus Nieuws

Mag je naar het buitenland gaan als je maar één prik hebt gehad na besmetting?

hoe-zit-het-met-een-prik-en-het-coronapaspoort-margriet.jpg

Vorige week werd bekend gemaakt dat ook iedereen die langer dan een half jaar geleden corona heeft gehad, genoeg heeft aan één dosis vaccin om beschermd te zijn. Maar voldoe je met één prik wel aan de voorwaarden van het coronapaspoort?

Wij leggen het je hier uit.

Hoe zit het met één prik in je coronapaspoort?

Volgens het ministerie van Volksgezondheid kun je ook met één prik na een besmetting groen licht krijgen om op vakantie te gaan, mits je er maar wel voor zorgt dat geregistreerd staat dat je corona hebt gehad. Door tijdens het maken van je afspraak duidelijk te vermelden dat je al corona hebt gehad, zorg je ervoor dat dit geregistreerd komt te staan.

Lees ook: Veel vaccinaties nog steeds niet verwerkt in database coronapaspoort

Mocht je al afspraken hebben staan dan is het belangrijk dat je niet zomaar weg blijft bij je tweede prik, maar contact opneemt met de GGD of je huisarts om te vermelden dat je al corona hebt gehad en dus geen tweede prik nodig hebt.

Belangrijk om aan te tonen

“Als je zelf aangeeft dat je corona hebt gehad en dat ook kunt aantonen met een positieve test, dan registreren we je na één prik als volledig gevaccineerd voor bijvoorbeeld de coronatoegangsbewijzen en het vaccinatiepaspoort,” zo laat een woordvoerder van het ministerie weten. Kortom: mocht je maar één prik hebben gekregen na een besmetting, dan kun je straks gewoon alsnog lekker op vakantie gaan.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | Getty

Ook interessant